De aanwezigheid van vleermuizen poep kan serieuze gezondheidsrisico’s creëren voor bewoners en gebruikers van woningen of bedrijfspanden. Als vleermuizen poep met rust gelaten wordt is er nog niet veel aan de hand, maar zodra men dit probeert op te zuigen of aan te vegen, waait de stof die zich in de vleermuizen poep bevindt op en ontstaan er diverse infectiegevaren. In droge vleermuizen poep bevinden zich microscopische sporen die gevaarlijk zijn om te inhaleren en kunnen leiden tot ernstige longinfecties. Het grootste gevaar komt voort uit de hisoplasma capsulatum schimmel, wanneer men deze schimmel de lucht in verspreid en inademt kan er een besmettingsmoment plaatsvinden. De symptomen van deze infectie kunnen variëren van lichte verkoudheid tot koorts, of zelfs de dood. Er zijn ook incidenten bekend waarbij mensen blind zijn geworden door de histoplasma infectie.

Last van vleermuizen poep? Bel voor een afspraak 085 06 08 777

Vanaf welke hoeveelheid is vleermuizen poep gevaarlijk?

Enkele losse vleermuizen uitwerpselen vormen geen groot gezondheidsgevaar en kunnen gerust opgeveegd worden. Uiteraard is het alsnog aan te raden een masker te dragen, ondanks het kleine risico op besmetting. Het is pas wanneer de vleermuizen poep zich begint op te stapelen dat het risico op de groei van de histoplasma capsulatum schimmel drastisch toeneemt. Het is dan ook niet zonder reden dat wij voor dit soort opdrachten gebruik maken van industriële veiligheidszuigers met speciale filters om het risico op besmetting te minimaliseren. Daarnaast zijn wij goed ingepakt met een verscheidenheid aan persoonlijke beschermingsmiddelen.

vleermuizen poep

Goede bescherming is essentieel bij het verwijderen van vleermuizen poep.

Professioneel vleermuizen poep verwijderen

Grote hoeveelheden vleermuizen poep verwijderen moet enkel overgelaten worden aan getrainde professionals. Het gebruik van de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen is cruciaal om infecties te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk dat er correct te werk gegaan wordt om het risico op infecties via de lucht te minimaliseren.

Vanzelfsprekend is de eerste stap het verwijderen van zoveel mogelijk van de vleermuizen poep. Daarna moeten alle hoeken en gaten waar de vleermuizen poep zich bevindt aangepakt worden, dit betekent vaak veel manueel poets- en schrobwerk.

LEES OOK: INFECTIEZIEKTES EN HOE JE JEZELF HIERTEGEN KAN BESCHERMEN

Alle vleermuizen poep wordt ingepakt in dubbele zakken van extra dikke kwaliteit en apart gezet om afgevoerd te worden. Indien er gebruik wordt gemaakt van stofzuigers moeten dit industriële zuigers zijn van de hoogste veiligheidscategorie. Nadat alle poep eenmaal verwijderd is moeten alle oppervlakken schoongemaakt en gespoeld worden met schoonmaakmiddelen. Nadat de ruimte opgedroogd is wordt deze vol gesprayd met een professionele desinfectans om de aanwezige bacteriën te doden.

Hulp nodig bij het opruimen en schoonmaken van vleermuizen poep? Neem dan contact op met de Frisse Kater. Wij zijn 24/7 inzetbaar en voeren werkzaamheden uit voor families, als woningbouwvereniging en andere partijen. Wij staan klaar om te helpen, wacht dus geen moment langer. Neem vrijblijvend contact met ons op via ons contactformulier, of mail / bel ons direct via info@frissekater.nl of 085 06 08 777.

(Like ons op Facebook en deel s.v.p. dit artikel via social media zodat je anderen hiermee kunt informeren.)

Over Schoonmaakbedrijf Frisse Kater

FRISSE KATER is opgericht in september 2014 en gespecialiseerd in het reinigen van extreme & uitzonderlijke situaties. Wij opereren landelijk en zijn 24/7, 365 dagen per jaar inzetbaar. De resultaten van ons werk zijn meer dan indrukwekkend. In tegenstelling tot andere reinigingsbedrijven houden wij ons (bijna) uitsluitend bezig met de reiniging van extreme & uitzonderlijke situaties. Hierin zijn wij beslist uniek in Nederland. Door deze specialisatie kunnen wij onze klanten compleet ontzorgen, en de persoonlijke aandacht geven die zij verdienen. Onze dienstverlening is altijd persoonlijk, met een ongeëvenaarde standaard van kwaliteit en service.

T: 085 06 08 777 E: info@frissekater.nl

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de maandelijkse e-mail nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste Frisse Kater nieuws.