(Sterk) vervuilde woning schoonmaken

Frisse Kater B.V. is dé vervuilde woning schoonmaak specialist.

(Sterk) vervuilde woning schoonmaken

Frisse Kater B.V. | 10+ Jaar Ervaring | 085 06 08 777

Het aanschouwen dat een dierbare of bekende in een sterk vervuilde woning leeft kan zeer bedroevend zijn. Soms is het bekend dat de persoon in kwestie in vervuiling leeft, maar vaak wordt dit jaren verborgen gehouden voor collega’s, bekenden, en familie. Vaak gaat het leven in vervuiling gepaard met andere problemen zoals drugs- of drankmisbruik, (ernstige) psychische stoornissen, depressie of een combinatie van deze en andere zaken. Een sterk vervuilde woning schoonmaken is vaak een enorme taak. Vaak zien vrienden en familie door de bomen het bos niet meer. Dit is compleet begrijpelijk. Daarnaast zijn er vaak ook honderden schoonmaak technische vragen over hoe sterk vervuilde oppervlakken op efficiënte en veilige wijze schoongemaakt kunnen worden.

Frisse Kater is gespecialiseerd in de reiniging van extreme & uitzonderlijke situaties. Het schoonmaken van sterk vervuilde woningen valt hier ook onder. Wij staan 24/7 klaar om u op respectvolle wijze van A tot Z te ontzorgen. Onze schoonmaaktechnici kunnen een ruimte niet alleen leegruimen en schoonmaken, maar ook ontsmetten, ontgeuren, en zelfs parfumeren als u dat wenst. Het is niet zonder reden dat men zegt: Als Frisse Kater is geweest, is het alsof er niets is gebeurd!

Vervuilde woningen schoonmaken is specialistisch werk

Het schoonmaken van een sterk vervuilde woning is specialistisch werk, dat niet zomaar door iedere firma uitgevoerd kan worden. Vaak gaat het om jarenlange vuilopbouw, en lijkt het haast onmogelijk om de woning nog te kunnen herstellen. Dit is waar een gespecialiseerde firma meerwaarde kan bieden. Wij kunnen de ruimte niet alleen schoonmaken, maar ook voorwerpen en oppervlakken zoals toiletpotten, wasbakken, keukenblokken, vloeren en meer (grotendeels) herstellen zodat deze er weer als nieuw uitzien.

Daarnaast voeren wij dit soort opdrachten zodanig veel uit dat wij bij binnenkomst direct een plan van aanpak kunnen opstellen. We hebben alles in huis om de woning grondig te reinigen, en weten precies welke stappen we moeten doorlopen om het werk op de meest efficiënte manier uit te voeren. Daarnaast kunnen wij, door onze unieke achtergrond, ook verder gaan dan alleen ‘schoonmaken’. Moet de woning ontgeurd of gedesinfecteerd worden? Dan kunnen wij dit ook direct regelen. Is de woning onder geplast door huisdieren en lijkt de geur onmogelijk om te verwijderen? Dan kunnen wij dit ook direct oplossen. Voor haast ieder (extreem) schoonmaakprobleem heeft Frisse Kater wel een oplossing.

Vervuilde woning schoonmaak gebruiken als confrontatie

Soms hebben klanten het idee dat het goed of gezond is om de vervuiler te confronteren met hetgeen dat zij hebben veroorzaakt. Dit is niet iets dat wij adviseren. Onze mening is dat niemand er bewust voor kiest om in vervuiling te leven. Dit is iets dat je overkomt, niet iets waar je bewust voor kiest. Het is tevens iets dat een ieder van ons kan overkomen. De persoon in kwestie is zich ervan bewust dat hoe hij of zij leeft niet normaal is. Maar vaak durven mensen het niet toe te geven door schaamte. Laat mensen in hun waarde, en bied ze de hulp aan die ze nodig hebben zonder erover te oordelen.

Als de bewoner akkoord geeft voor het schoonmaken van zijn of haar vervuilde woning is dat voldoende. Onze ervaring is dat ze vaak, na het afronden van de schoonmaakwerkzaamheden, in tranen in de woning staan. Ze hoeven zich dan niet meer voor hun situatie te schamen, en kunnen een frisse start in het leven maken. Letterlijk en figuurlijk.

Sterk vervuilde woningen schoonmaken is zwaar werk

Er bestaat bij veel mensen het idee dat het schoonmaken van een sterk vervuilde woning ‘zo gebeurd’ is als je met ze allen een weekendje aan de slag gaat. In de praktijk valt dit vaak nog vies tegen. De ruimtes zijn vaak jarenlang vervuild, en zitten van top tot teen onder het vuil. Dit zie je vaak op het eerste gezicht niet, omdat je meer op het geheel let en niet zozeer op de kleine details. Maar als je er eenmaal met je neus boven hangt ga je inzien hoe vervuild het werkelijk is. Vaak is dit erg overweldigend voor mensen, waarna ze besluiten toch een professioneel team in te huren.

Ook is er het aspect van het werkelijke schoonmaken zelf. De middelen en materialen waar particulieren toegang toe hebben zijn vele malen zwakker dan de producten waar wij mee werken. We hebben in het verleden wel eens geprobeerd om met ‘lichtere’ reinigingsmiddelen vervuilde woningen schoon te maken, maar dat is gewoon niet te doen. Waar een reguliere ontvetter bijvoorbeeld uren nodig heeft om de vetaanslag in de keuken af te breken, doen onze middelen dit in enkele minuten. Daarnaast is er voor het verwijderen van sterke vuilopbouw ook veel kennis en expertise nodig. Je hebt duizenden beschikbare schoonmaakmiddelen van verschillende merken. Welk product heb je waar voor nodig? Welke middelen kun je combineren, en welke absoluut niet? En hoe gebruik je al deze producten op de juiste wijze?

Professionele schoonmaak van sterk vervuilde woningen

Het schoonmaken van een sterk vervuilde woning omvat maar is niet beperkt tot het leegruimen, schoonmaken, herstellen, desinfecteren, en ontgeuren van diverse ruimtes en oppervlakken. Over het algemeen ziet de schoonmaak er als volgt uit:

Leegruimen

De eerste stap is het leegruimen van de woning. Dit is anders dan een ontruiming bij een hoarder woning, of een reguliere algehele ontruiming. In sterk vervuilde woningen kan het merendeel van de inboedel vaak nog blijven staan omdat deze nog goed bruikbaar is. Wel moet er vaak veel leeggeruimd worden wat zich meestal beperkt tot het weggooien van volle vuilniszakken en losliggend vuil. Het gaat dan meestal om enkele kubieke meter aan vuil tot aan circa 10 kubieke meter vuil.

Schoonmaken

De tweede stap is het schoonmaken en reinigen van de woning. Nadat al het losliggend vuil is verwijderd kunnen alle oppervlakken worden schoongemaakt. Dit ziet er in grote lijnen als volgt uit:

Keuken: Tegels (exclusief voegenwerk), aanrecht, kraan, wasbak, keukenkasten (buitenzijde, binnenzijde enkel als opdrachtgever zelf de kasten heeft leeggehaald), kookplaat, afzuigkap etc. worden allen ontvet en afgenomen. Alle keukenapparatuur wordt van de buitenzijde ontvet en afgenomen. Het schoonmaken van de binnenzijde van keukenapparatuur is mogelijk tegen een meerprijs. Dit kan vantevoren worden aangegeven.

Badkamer en toiletruimte: Tegels, douche, bad, wastafel, spiegel, toilet, en badkamermeubel(s) worden ontkalkt en afgenomen. Witgoed wordt van de buitenkant ontvet en afgenomen. Indien er schimmel aanwezig is op de muren. plafonds of voegen kan dit worden verwijderd tegen een meerprijs. Dit kan vantevoren worden aangegeven.

Overige werkzaamheden: In aanvulling op bovenstaande vindt er een algemene schoonmaak plaats van de bovenstaande ruimtes, plus alle overige ruimtes zoals de woonkamer, slaapkamer, gang, enz. Alle stof wordt weggehaald, en de vloeren worden gestofzuigd, geschrobd, en gedweild. Schakelaars, wandcontacten, radiatoren (buitenzijde), vensterbanken, deuren, kozijnen, armaturen etc. worden allen afgenomen. Het wassen van ramen (binnen en buiten) en schoonmaken van jaloezieen, lamellen, gordijnen etc. zit niet bij de dienstverlening inbegrepen. Indien er in de woning is gerookt en er nicotineaanslag aanwezig is op de oppervlakken wordt dit niet door ons verwijderd. Dit is een losstaande dienst waar u ons apart voor kunt inhuren.

Desinfecteren

De derde stap is het desinfecteren van de woning. Nadat alles er weer ‘schoon’ uitziet is het zaak om de aanwezige bacteriën te elimineren. Wij gaan alle schone oppervlakken af met diverse desinfectiemiddelen (afhankelijk van het type materiaal) voor een grondige desinfectie.

Ontgeuren en parfumeren

De laatste stap is het behandelen van mogelijke plekken waar er bijvoorbeeld is geürineerd. Nadat alles schoon is kunnen wij bepalen of er ergens nog een mogelijke restgeur vandaan komt. Deze oppervlakken worden nabehandeld met speciale geurvernietigers. Nadat wij tevreden zijn met het resultaat en de woning ‘neutraal ruikt’, parfumeren we deze met ons eigen huisparfum. Er is namelijk niks dat lekkerder is dan in een schone woning thuiskomen, die niet alleen schoon oogt, maar ook heerlijk fris ruikt.

Getrainde schoonmaaktechnici

Al onze schoonmaaktechnici werken volgens onze eigen opgezette standaarden. Wij zijn de marktleider op het gebied van extreme & uitzonderlijke reiniging, en hanteren dan ook de hoogste kwaliteitseisen wanneer het op ons werk aankomt. Onze werkwijze is menselijk, respectvol, efficiënt, en volledig gericht op het ontzorgen van de opdrachtgever. Onze schoonmaaktechnici proberen een ruimte altijd zo goed mogelijk schoon te maken, en hierbij de verwachtingen van de klant te overtreffen. Wij zijn trots op ons werk, en werken voor de volle 100% met ons hart.

Laat ons u helpen

Het schoonmaken van een sterk vervuilde woning is zwaar werk. Laat ons u helpen om uw woning op efficiënte en veilige wijze te herstellen. U bent bij ons altijd in goede handen. Wij zijn 24/7 inzetbaar en voeren werkzaamheden uit voor families, als woningbouwvereniging en andere partijen. Wij staan klaar om te helpen, wacht dus geen moment langer. Neem vrijblijvend contact met ons op via ons contactformulier, of mail / bel ons direct via info@frissekater.nl of 085 06 08 777.