Vervuilde woning schoonmaken kosten

Frisse Kater B.V. | 10+ Jaar Ervaring | 085 06 08 777

De kosten voor het schoonmaken van een vervuilde woning kunnen sterk variëren. Er zijn dan ook verschillende factoren die van invloed zijn op de prijs. In dit blog-artikel zullen we uitleggen wat deze factoren zijn, en hoe deze de prijs beïnvloeden.

Vervuilde woning schoonmaken kosten
Vervuilde woning schoonmaken kosten variëren sterk per woning.

Mate van vervuiling

Het eerste waar altijd naar gekeken wordt is de ernst van de vervuiling. Betreft het enkel lichte vervuiling of is het een zeer verontreinigde woning waarbij gespecialiseerde reiniging benodigd is?

Onder lichte vervuiling verstaan wij vervuiling die prima verwijderd kan worden door een regulier schoonmaakbedrijf. Denk dan aan stof en lichte vet- en kalkaanslag. Enkele uren tot een dag goed poetsen met reguliere schoonmaakmiddelen zal voldoende zijn.

Onder zware vervuiling verstaan wij vervuiling die enkel verwijderd kan worden door een gespecialiseerd team. Dit zijn woningen met jarenlange vuilopbouw die dusdanig ernstig vervuild zijn dat deze enkel nog schoon te krijgen zijn m.b.v. zware chemicaliën, materialen en machines. Er zijn tevens gespecialiseerde schoonmaaktechnici nodig met uitgebreide training in het schoonmaken van extreem vervuilde ruimtes en het gebruik van industriële chemicaliën.

Grootte van de woning

Het tweede waarnaar gekeken wordt is de grootte van de ruimte die moet worden schoongemaakt. Een kleine slaapkamer zal over het algemeen minder kosten dan een gehele woning. En een kleine woning zal vaak minder werk zijn dan een grote villa.

Benodigde apparatuur en materialen

Het derde waar wij naar kijken zijn de benodigde apparatuur en materialen. Zeer vervuilde omgevingen vereisen sterke, professionele chemicaliën van industriële kwaliteit. Huishoudelijke schoonmaakmiddelen kosten vaak niet meer dan een paar euro. De producten die wij gebruiken kosten soms enkele honderden euro’s voor een kleine jerrycan.

Verder kijken wij naar wat voor beschermingsniveau er benodigd is. Kunnen wij in onze reguliere werkkleding de werkzaamheden uitvoeren? Of moeten wij beschermde overalls dragen met volgelaatmaskers en speciale filters? Een bescherming set kan per schoonmaaktechnicus enkele tientallen euro’s tot enkele honderden euro’s kosten. Dit zijn sets die eenmalig worden gebruikt waarna dezen worden weggegooid.

Ook wordt er gekeken naar mogelijke gespecialiseerde apparatuur die benodigd zal zijn. Wij hebben apparaten op voorraad van enkele honderden euro’s tot apparaten waarvan de inkoop begint bij tien tot vijftienduizend euro. Hoe gespecialiseerder de apparatuur, des te hoger de kosten.

Extreem vervuilde toiletruimte schoonmaken

Expertise

In tegenstelling tot andere bedrijven werken wij niet met ZZP’ers of oproepkrachten. Ons personeel heeft een vaste dienstaanstelling, en doorloopt een trainingstraject van gemiddeld twee jaar alvorens er volledig zelfstandig gewerkt kan worden. Daarnaast houden wij ons enkel en uitsluitend bezig met het schoonmaken van extreem vervuilde situaties. Hierin zijn wij beslist uniek binnen de Benelux. Gespecialiseerde arbeidskrachten zijn altijd duurder dan aan ongetrainde arbeidskracht, maar biedt uiteindelijk wel veel meer waarde.

Totaalprijs

Wij werken nooit op uurtarief. Opdrachtgevers krijgen op voorhand altijd een all-in prijs geoffreerd. Uiteraard is dit totaal vrijblijvend. Pas bij akkoord wordt er een afspraak ingepland. De tarieven voor specialistische reiniging starten vanaf €1.500,- en kunnen oplopen tot enkele duizenden euro’s afhankelijk van de uit te voeren werkzaamheden.

Onze schoonmaaktechnici zijn getraind in het schoonmaken en reinigen van ernstig vervuilde woningen. Ook zijn wij experts op het gebied van gevaarlijke stoffen en biologisch afval. Hierdoor kunnen wij haast iedere vervuilde ruimte of woning op veilige en efficiënte wijze naar een nieuwstaat of zo goed als nieuwstaat brengen.

Hulp nodig bij de schoonmaak van een vervuilde woning? Neem dan contact op met Frisse Kater BV. Wij zijn 24/7 inzetbaar en voeren werkzaamheden uit voor families, als woningbouwvereniging en andere partijen. Wij staan klaar om te helpen, wacht dus geen moment langer. Neem vrijblijvend contact met ons op via ons contactformulier, of mail / bel ons direct via info@frissekater.nl of 085 06 08 777.

(Like ons op Facebook en deel s.v.p. dit artikel via social media zodat je anderen hiermee kunt informeren.)

Over Frisse Kater B.V.

FRISSE KATER is opgericht in september 2014 en gespecialiseerd in het reinigen van extreme & uitzonderlijke situaties. Wij opereren landelijk en zijn 24/7, 365 dagen per jaar inzetbaar. De resultaten van ons werk zijn meer dan indrukwekkend. In tegenstelling tot andere reinigingsbedrijven houden wij ons (bijna) uitsluitend bezig met de reiniging van extreme & uitzonderlijke situaties. Hierin zijn wij beslist uniek in Nederland. Door deze specialisatie kunnen wij onze klanten compleet ontzorgen, en de persoonlijke aandacht geven die zij verdienen. Onze dienstverlening is altijd persoonlijk, met een ongeëvenaarde standaard van kwaliteit en service.

T: 085 06 08 777 E: info@frissekater.nl