Schoonmaak en reiniging na onopgemerkt overlijden

Frisse Kater B.V. | 10+ Jaar Ervaring | 085 06 08 777

Wie is verantwoordelijk voor het schoonmaken en reinigen na een onopgemerkt overlijden?

Het onverwacht overlijden van een dierbare is altijd een ingrijpende gebeurtenis. Vooral als het een onopgemerkt overlijden betreft, waarbij de overledene pas na enkele dagen, weken, of maanden wordt gevonden.

In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, is niet de politie, GGD, gemeente of andere overheidsinstelling verantwoordelijkheid voor het schoonmaken en reinigen van een plek van overlijden. Deze verantwoordelijkheid ligt bij de directe familie / nabestaanden.

Simpel gezegd zijn de erfgenamen, in de meeste gevallen is dit de directe familie, verantwoordelijk voor de schoonmaak. In sommige gevallen is er een spoedschoonmaak vereist. Het kan dan zo zijn dat de eigenaar van de woning, indien het om een overlijden in een woonhuis gaat, besluit zelf een specialistisch schoonmaakbedrijf in te schakelen waarna de rekening later aan de erfgenamen wordt overhandigd.

Het schoonmaken en reinigen van overlijdenslocaties is gevaarlijk en risicovol werk. Er zijn allerlei bacteriën en virussen aanwezig die tot ernstige gezondheidsklachten kunnen leiden. Het is daarom sterk afgeraden om dit soort schoonmaakwerkzaamheden zelf te verrichten. Hierbovenop is het ook enorm traumatiserend voor de psyché van de mens. Vooral als het de schoonmaak betreft van iemand die u lief had en goed kende.

Frisse Kater BV is gespecialiseerd in het reinigen van stervenslocaties. Wij kunnen u totaal ontzorgen van A tot Z. Onze getrainde schoonmaaktechnici bezitten alle benodigde knowhow, middelen, en materialen om de overlijdenslocatie op veilige wijze te herstellen naar de oorspronkelijke staat.

Wij staan 24/7 klaar om u te ontzorgen. Heeft u (met spoed) onze hulp nodig? Twijfel dan niet en contacteer ons per direct via info@frissekater.nl of 085 06 08 777.

Schoonmaak na overlijden
Lijkvinding.

Verzekering

De schoonmaak na (onopgemerkt) overlijden wordt niet vergoed door verzekeraars. Laat u zich niet foppen door bedrijven die anders beweren. Zij zullen u na afloop zonder pardon de rekening presenteren voor hun werkzaamheden. Het is daarom altijd aan te raden om vooraf duidelijke prijsafspraken te maken voor de uit te voeren werkzaamheden zodat u niet voor onverwachte verassingen komt te staan.

De enige exceptie hierop is de overlijdensverzekering. Wees u er echter wel van bewust dat als u deze besluit te gebruiken voor de reinigingskosten, er uiteindelijk minder middelen zullen overblijven voor de begrafenis en alles wat hierbij komt kijken.

Het menselijke ontbindingsproces

Enkele minuten na overlijden start het ontbindingsproces i.e. verrotting. Het is gedurende dit proces dat er schadelijke vloeistoffen uit het lichaam vrijkomen zoals bloed en lijkvocht. De snelheid en graad waarin dit plaatsvindt is per overlijden verschillend.

Over het algemeen is het zo dat hoe warmer de ruimte was, en hoe langer de persoon er heeft gelegen, des te ernstiger vervuild de ruimte zal zijn. Ieder overlijden is zoals vermeld anders. Het kan daarom zo zijn dat bij een overlijden waarbij de persoon na 3 dagen werd gevonden de ruimte veel ernstiger vervuild is dan na een vinding van 3 maanden. Alles is mogelijk.

Gedurende het rottingsproces komen er allerlei gassen vrij. In de volksmond staan deze gassen bekend als ‘lijklucht’. Deze lijklucht vult de gehele ruimte en trekt in alle poreuze oppervlakken zoals vloeren, muren, plafonds, en meubels.

Om een overlijdenslocatie weer schoon te krijgen is het aan te raden een specialistisch bedrijf in te schakelen. Frisse Kater BV kan u van begin tot eind ontzorgen. Wij maken de plek van overlijden schoon, desinfecteren deze, en verwijderen de lijklucht. Indien gewenst kunnen wij ook de gehele woning voor u leegruimen en bezemschoon opleveren.

Schoonmaak na onopgemerkt overlijden.

Specialistische hulp nodig?

Onze specialisten voeren dit soort reinigingswerkzaamheden al meer dan 10 jaar uit door geheel Nederland en Vlaanderen. Op jaarbasis voeren wij honderden van dit soort opdrachten uit, in tegenstelling tot andere bedrijven die misschien enkele van zulke opdrachten per jaar uitvoeren. Het is dan ook niet zonder reden dat allerlei overheidsinstellingen en bedrijven naar ons doorverwijzen.

Zoals vermeld kunnen wij de plek van overlijden niet enkel voor u schoonmaken en reinigen, maar ook ontgeuren en leegruimen. Onze specialistische staan 24/7 voor u klaar door geheel Nederland. Hulp nodig met de schoonmaak na overlijden? Neem dan contact op met Frisse Kater BV. Wij zijn 24/7 inzetbaar en voeren werkzaamheden uit voor families, als woningbouwvereniging en andere partijen. Wij staan klaar om te helpen, wacht dus geen moment langer. Neem vrijblijvend contact met ons op via ons contactformulier, of mail / bel ons direct via info@frissekater.nl of 085 06 08 777.

(Like ons op Facebook en deel s.v.p. dit artikel via social media zodat je anderen hiermee kunt informeren.)

Over Frisse Kater B.V.

FRISSE KATER is opgericht in september 2014 en gespecialiseerd in het reinigen van extreme & uitzonderlijke situaties. Wij opereren landelijk en zijn 24/7, 365 dagen per jaar inzetbaar. De resultaten van ons werk zijn meer dan indrukwekkend. In tegenstelling tot andere reinigingsbedrijven houden wij ons (bijna) uitsluitend bezig met de reiniging van extreme & uitzonderlijke situaties. Hierin zijn wij beslist uniek in Nederland. Door deze specialisatie kunnen wij onze klanten compleet ontzorgen, en de persoonlijke aandacht geven die zij verdienen. Onze dienstverlening is altijd persoonlijk, met een ongeëvenaarde standaard van kwaliteit en service.

T: 085 06 08 777 E: info@frissekater.nl