Met regelmaat worden wij ingeschakeld voor het schoonmaken na een maagbloeding. Vaak is dit in combinatie met een onopgemerkt overlijden, waarbij de bewoner enkele dagen tot weken of maanden onopgemerkt dood in huis ligt.

Het gaat bijna altijd om ernstige gevallen van acute maagbloeding waarbij de bewoner in paniek door de woning heenloopt en veel vloeistoffen vrijlaat (bloed, ontlasting, braaksel) voordat hij of zij neervalt en komt te overlijden.

24/7 schoonmaak na maagbloeding | 085 06 08 777 | Actief door geheel Nederland

Het schoonmaken na een maagbloeding is vaak uitdagend. Kenmerkend voor maagbloedingen is namelijk de aanwezigheid van zwart gekleurde teerachtige ontlasting (melaena). De ontlasting heeft een pikzwarte kleur, is erg plakkerig, en heeft een zeer kenmerkende (stinkende) geur. Er is vaak ook veel bloed aanwezig als gevolg van bloedbraken (haematemesis).

Omdat er bij een acute maagbloeding veel bloedverlies ontstaat, kan er zwakte en duizeligheid worden veroorzaakt. Indien de bloeding niet snel word gestopt kan de persoon in shock raken, met potentieel de dood als gevolg doordat de hersenfunctie, ademhaling en het hart stoppen.

Schoonmaak na maagbloeding

Kenmerkende zwarte teerachtige substantie bij de schoonmaak na maagbloeding.

Bloed schoonmaken is gevaarlijk

Bij een maagbloeding zijn er grote hoeveelheden bloed aanwezig (ook als dit niet direct met het blote oog te zien is!). Het schoonmaken van bloed brengt altijd een gezondheidsrisico met zich mee. Het meeste bekende trio van gevaarlijke bloed overdraagbare ziekteverwekkers is: HIV, Hepatitis B, Hepatitis C.

Over het algemeen wordt HIV beschouwd als een seksueel overdraagbare infectie. Dat gezegd hebbende kan HIV ook overgedragen worden zonder seksueel contact. Bijvoorbeeld door direct contact met HIV besmet bloed.

Hepatitis B is een bloed overdraagbaar virus dat kan leiden tot een serieuze lever infectie. Voor Hepatitis C geldt hetzelfde. Andere minder voorkomende, maar nog steeds zeer gevaarlijke bloed overdraagbare ziekteverwekkers zijn: Humaan T-lymfotroop virus, Syfilis, Westnijlvirus.

Indien het een onopgemerkt overlijden betreft kunnen er additionele gevaren zijn die worden veroorzaakt door de aanwezigheid van gevaarlijke bacteriën. Het is dan des te belangrijker dat de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen worden gebruikt tijdens het schoonmaken.

Persoonlijke beschermingsmiddelen

Zoals vermeld kan het opruimen van bloed gevaarlijk zijn. Wij beschouwen bloed daarom altijd als besmettelijk, en gaan er ook zo mee om. Voorkomen is beter dan genezen! Goede bescherming is belangrijk, maar welke beschermingsmiddelen heb je nodig?

Verschillende situaties vereisen verschillende niveaus van bescherming. En zoals velen misschien hebben geleerd over het afgelopen jaar met COVID-19, bieden niet alle handschoenen en maskers hetzelfde niveau van bescherming. Wij werken zelf met vier verschillende beschermingsniveaus, en kiezen voor iedere situatie de gepaste bescherming.

Schoonmaken na een maagbloeding.

Goede sanering is essentieel

Wist je dat schoonmaken, saneren, en ontsmetten verschillende betekenissen hebben?

Schoonmaken is het verwijderen van zichtbare vervuiling. Schoonmaken elimineert de bacteriën niet, maar zorgt er wel voor dat de hoeveelheid wordt gereduceerd door de zichtbare vervuiling te verwijderen.

Saneren is een chemisch proces dat 99.99% van de aanwezige bacteriën vermindert en/of dood binnen een tijdspan van 30 seconden. Het is een snelle manier om oppervlakken te behandelen.

Ontsmetten is het doden van alle levende organismen binnen een tijdspan van 10 minuten. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van een sterker middel dan voor het saneren van oppervlakken. Het kost meer tijd, maar is essentieel voor ruimtes waar absolute hygiëne vereist is.

Deze woorden worden vaak door elkaar gebruikt, maar het verschil in de echte wereld is cruciaal. Een ruimte kan er visueel ‘schoon’ uitzien, maar alsnog vol zitten met gevaarlijke micro-organismen en biologische vervuiling.

LEES OOK: WAT GEBEURT ER MET HET LICHAAM NA EEN ONOPGEMERKT OVERLIJDEN?

Na het schoonmaken en ontsmetten van een ruimte moeten de bevuilde voorwerpen ook nog afgevoerd en vernietigd worden. Er zijn hier speciale procedures voor die moeten worden gevolgd. Firma’s zoals de onze die gespecialiseerd zijn in dergelijke werkzaamheden kunnen hierbij helpen.

Hulp nodig bij het schoonmaken na een maagbloeding? Neem dan contact op met de Frisse Kater. Wij zijn 24/7 inzetbaar en voeren werkzaamheden uit voor families, als woningbouwvereniging en andere partijen. Wij staan klaar om te helpen, wacht dus geen moment langer. Neem vrijblijvend contact met ons op via ons contactformulier, of mail / bel ons direct via info@frissekater.nl of 085 06 08 777.

(Like ons op Facebook en deel s.v.p. dit artikel via social media zodat je anderen hiermee kunt informeren.)

Over Schoonmaakbedrijf Frisse Kater

FRISSE KATER is opgericht in september 2014 en gespecialiseerd in het reinigen van extreme & uitzonderlijke situaties. Wij opereren landelijk en zijn 24/7, 365 dagen per jaar inzetbaar. De resultaten van ons werk zijn meer dan indrukwekkend. In tegenstelling tot andere reinigingsbedrijven houden wij ons (bijna) uitsluitend bezig met de reiniging van extreme & uitzonderlijke situaties. Hierin zijn wij beslist uniek in Nederland. Door deze specialisatie kunnen wij onze klanten compleet ontzorgen, en de persoonlijke aandacht geven die zij verdienen. Onze dienstverlening is altijd persoonlijk, met een ongeëvenaarde standaard van kwaliteit en service.

T: 085 06 08 777 E: info@frissekater.nl

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de maandelijkse e-mail nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste Frisse Kater nieuws.