Schoonmaak (sterk) vervuilde woning

Frisse Kater B.V. | 10+ Jaar Ervaring | 085 06 08 777

Frisse Kater BV is gespecialiseerd in het schoonmaken van vervuilde woningen. Door middel van onze schoonmaak creëren wij weer een leefbare omgeving voor de bewoner, en geven hem of haar een frisse start.

De schoonmaak van een (zwaar) vervuilde woning is niet iets dat je zelf kan doen. Het is namelijk haast een onmogelijke opgave om de diverse ruimtes weer schoon te krijgen. Hierom wordt dan ook vaak de hulp ingeschakeld van een gespecialiseerde firma als de onze.

Vervuilde woningen zijn vaak jarenlang en soms zelfs decennialang (ernstig) vervuild. Dit leidt tot onhygiënische en vaak ook gevaarlijke situaties. Mensen willen het wel zelf opruimen en schoonmaken, maar hebben geen idee waar te beginnen en hoe de woning weer te herstellen. Onze schoonmaaktechnici werken dagelijks in zwaar vervuilde woningen en hebben uitgebreide ervaring in het opruimen, schoonmaken, en herstellen van onleefbare woonsituaties.

Schoonmaak vervuilde woning.
Schoonmaak vervuilde woning.

Schaamte

Woningvervuiling gaat vaak gepaard met enorme gevoelens van schaamte. Het kan dan ook lastig zijn om hulp in te schakelen. Soms zijn er buren, vrienden, of familieleden betrokken die willen helpen. Echter door het gevoel van schaamte bij de bewoner lukt het hen niet om de persoon zo ver te krijgen om hulp te accepteren.

Wij zeggen altijd dat het accepteren van de hulp het moeilijkste gedeelte is van de gehele schoonmaak. Hierna zal het reuze meevallen. Onze collega’s zijn zeer sociale, vriendelijke, behulpzame mensen die altijd het beste voor hebben met de opdrachtgever.

Het is dan ook nog nooit voorgekomen dat iemand spijt had van zijn keuze om hulp te accepteren. We horen eigenlijk altijd hetzelfde van klanten: ‘Oh, het viel reuze mee! Had ik jullie maar eerder gebeld.

Niemand wilt in vervuiling leven

Het leven in vervuiling is geen bewuste keuze, het overkomt mensen. Vaak zijn er verschillende onderliggende oorzaken zoals trauma’s uit de jeugd, depressie, het overlijden van een dierbare enzovoorts.

Onze collega’s zijn zich goed bewust van de gevoeligheden die gepaard gaan met dit soort reinigingsopdrachten. De opdrachten worden daarom altijd uitgevoerd met respect, liefde, en persoonlijke aandacht.

Frisse start

Wij hebben 10+ jaar aan ervaring in het schoonmaken van vervuilde woningen. Wij hebben dan ook alle knowhow in huis om een woning compleet te herstellen. Dit betekent dat ruimtes niet alleen worden schoongemaakt, maar ook gedesinfecteerd en ontgeurd. Soms voeren wij ook kleine reparaties uit.

Het schoonmaken van vervuilde woningen is maatwerk. Er wordt daarom op voorhand een plan van aanpak opgesteld met als doel een gezonde leefomgeving te creëren voor de bewoner(s). Hierbij wordt bepaald hoe de werkzaamheden worden verdeeld onder de collega’s, welke chemicaliën, beschermingsmiddelen, en materialen er benodigd zullen zijn, en hoe wij dit alles zo discreet mogelijk kunnen verrichten.

Schoonmaak vervuilde woning.

Ontruimen is ook mogelijk

Sommige vervuilde woningen staan ook vol met grofvuil. Dit kan het gevolg zijn van bijvoorbeeld hoarding, of een alcohol- of drugsverslaving. Overvolle woningen zijn geen probleem, het vormt enkel een extra uitdaging omdat de woning eerst gedeeltelijk of grotendeels moet worden leeggeruimd. Hierna kan er gestart worden met de schoonmaakwerkzaamheden.

Gezondheidsrisico’s

Het schoonmaken van vervuilde woningen kan serieuze gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Vervuilde woningen liggen vaak vol met bedorven voedselwaren, ontlasting van ratten en muizen, bloed, ontlasting, schimmels enzovoorts. Dit creëert een omgeving waarin bacteriën, virussen, en parasieten kunnen gedijen. Het is hierom niet aan te raden om ernstig vervuilde woningen zelf schoon te maken.

Schoonmaak vervuilde woning

Het schoonmaken van vervuilde woningen is zwaar en intensief werk, en niet zonder risico’s. De bergen met troep in combinatie met jarenlange vuilopbouw maakt het herstellen van dergelijke woningen zeer uitdagend.

Reguliere schoonmaakmiddelen en -materialen voor de consumenten markt zijn bij niet voldoende om ernstig vervuilde woningen te kunnen herstellen. Er moet gebruik gemaakt worden van professionele producten en materialen van industriële kwaliteit. Daarnaast is er ook veel kennis en expertise benodigd om de verschillende materialen en oppervlakken weer schoon en geurvrij te krijgen.

Het is altijd mogelijk om bij ons een vrijblijvende prijsopgave aan te vragen op basis van het adres van de woning + overzichtelijke foto’s van alle ruimtes. Na wederzijds akkoord plannen wij de werkzaamheden in en geven opdrachtgevers de frisse start die zij nodig hebben.

Hulp nodig bij de schoonmaak van een vervuilde woning? Neem dan contact op met Frisse Kater BV. Wij zijn 24/7 inzetbaar en voeren werkzaamheden uit voor families, als woningbouwvereniging en andere partijen. Wij staan klaar om te helpen, wacht dus geen moment langer. Neem vrijblijvend contact met ons op via ons contactformulier, of mail / bel ons direct via info@frissekater.nl of 085 06 08 777.

(Like ons op Facebook en deel s.v.p. dit artikel via social media zodat je anderen hiermee kunt informeren.)

Over Frisse Kater B.V.

FRISSE KATER is opgericht in september 2014 en gespecialiseerd in het reinigen van extreme & uitzonderlijke situaties. Wij opereren landelijk en zijn 24/7, 365 dagen per jaar inzetbaar. De resultaten van ons werk zijn meer dan indrukwekkend. In tegenstelling tot andere reinigingsbedrijven houden wij ons (bijna) uitsluitend bezig met de reiniging van extreme & uitzonderlijke situaties. Hierin zijn wij beslist uniek in Nederland. Door deze specialisatie kunnen wij onze klanten compleet ontzorgen, en de persoonlijke aandacht geven die zij verdienen. Onze dienstverlening is altijd persoonlijk, met een ongeëvenaarde standaard van kwaliteit en service.

T: 085 06 08 777 E: info@frissekater.nl