Schoonmaak na zelfmoord / moord

24/7 Dienstverlening voor de schoonmaak na zelfmoord / moord – Landelijke dekking

Schoonmaak Na Zelfmoord / Moord

Frisse Kater B.V. | 10+ Jaar Ervaring | 085 06 08 777

Het verliezen van een dierbare of bekende aan een zelfmoord of moord is een zeer ingrijpende, emotionele gebeurtenis. Vooral als dit plaatsvindt in combinatie met een onopgemerkt overlijden. De meeste mensen denken dat de schoonmaak na zelfmoord / moord uitgevoerd wordt door de politie of hulpdiensten. Dit is nooit het geval. Als slachtoffer of nabestaande bent u zelf verantwoordelijk voor het schoonmaken van de locatie.

Dat u verantwoordelijk bent wilt echter niet zeggen dat u zelf ook fysiek de schoonmaak zult moeten uitvoeren. Daar zijn gelukkig getrainde en professionele bedrijven als de onze voor. Wij staan 24/7 klaar om u te helpen na een traumatisch incident. Onze schoonmaaktechnici maken de ruimte niet enkel voor u schoon, maar ontsmetten en ontgeuren deze ook compleet. Na ons vertrek is het alsof er nooit iets is gebeurd.

Niet iedere zelfmoord / moord is hetzelfde

Wanneer we over zelfmoord / moord spreken moet er een onderscheid gemaakt worden tussen traumatische en non-traumatische incidenten. Voorbeelden van traumatische incidenten zijn: doorsnijden van de polsen, springen van hoogte, overlijden door vuur- of steekwapen. Zelfdodingen / Moorden kunnen ook voorkomen in combinatie met een onopgemerkt overlijden. De persoon wordt dan enige dagen, weken, of maanden na zijn overlijden gevonden. Schoonmaak na zelfmoord / moord is bijna altijd benodigd na dergelijke gebeurtenissen.

Zelfdodingen / Moorden (of pogingen daartoe) gaan vaak ook gepaard met (enorme) schrik. Het is niet ongewoon dat personen in paniek door de woning lopen, en vele ruimtes en oppervlakken bevuilen met bloed. Het komt dan ook met regelmaat voor dat om deze reden de gehele woning gereinigd moet worden.

Het is ook mogelijk dat tijdens een zelfmoord / moord weinig tot geen bloed of lichaamsvloeistoffen vrijkomen. Dit is echter eerder uitzondering dan regel. Het gaat hierbij dan bijna altijd om non-traumatische en non-gewelddadige incidenten.

Laat de schoonmaak na zelfmoord / moord over aan de specialist

Schoonmaak na zelfmoord / moord zou, in onze optiek, enkel uitgevoerd moeten worden door professionele, getrainde schoonmaaktechnici. Dit is niet enkel belangrijk om je eigen veiligheid te beschermen, maar ook die van toekomstige bewoners. Na een zelfmoord / moord is de kans groot dat de gehele ruimte onder het bloed zit. Indien het een zelfdoding betreft in combinatie met een onopgemerkt overlijden kan het een zeer overweldigend aanzicht zijn om te moeten aanschouwen. Zelfdodingen en moorden zijn vaak zodanig traumatisch dat men geen enkel idee heeft waar hij of zij moet beginnen met schoonmaken. Dit is waar wij kunnen helpen.

Frisse Kater B.V. is gespecialiseerd in biohazard & trauma reiniging. Wij bezitten de kennis, expertise, en ervaring om locaties waar een zelfmoord / moord heeft plaatsgevonden op professionele wijze te saneren. Ons doel is altijd om een ruimte zo snel als mogelijk weer naar zijn voormalige toestand terug te brengen, of beter. Na ons vertrek kunnen klanten er verzekerd van zijn dat zij de ruimte veilig kunnen betreden.

Schoonmaak na zelfmoord / moord als verwerking

Soms denkt men dat het een goed idee is om de schoonmaak na zelfmoord / moord zelf uit te voeren. De gedachte is dat zij op deze manier hetgeen dat heeft plaatsgevonden beter kunnen ‘verwerken’. Dit is iets dat wij ten strengste afraden. Zelfmoorden / Moorden zijn vaak zeer traumatische gebeurtenissen met veel bloedverlies. De ruimtes zijn vaak rommelig, vies, en de geur van bloed is zeer penetrant. Zeker als je deze nog nooit eerder hebt geroken. Je zult met zaken geconfronteerd worden die je misschien nooit meer van je netvlies afkrijgt. Daarnaast zijn dit niet de type herinneringen die je wilt overhouden aan je dierbare of bekende.

Bloed opruimen is gevaarlijk

Een van de voornaamste gevaren van het schoonmaken van bloed is de blootstelling aan bloedoverdraagbare ziekteverwekkers. Menselijk bloed kan verschillende serieuze en zelfs dodelijke ziektes overbrengen. Blootstelling aan bloed kan leiden tot de overdracht van HIV, Hepatitis B, en Hepatitis C.

Een ander gevaar is het verspreiden van de bloedoverdraagbare ziekteverwekkers, i.p.v. deze te verwijderen. Indien je hier geen speciale trainingen voor hebt gevolgd is de kans groot dat je het probleem alleen maar verergert. Indien bloed niet correct wordt verwijderd, kan het tot allerlei problemen leiden. Het zal gaan stinken, ongedierte aantrekken, en schade veroorzaken aan oppervlakken.

Professionele schoonmaak na zelfmoord / moord

Het schoonmaken en ontsmetten van een ruimte waarin een zelfmoord / moord heeft plaatsgevonden omvat, maar is niet beperkt tot, het desinfecteren, herstellen, en inpakken voor verwijdering van alle materialen die besmet zijn geraakt met bloed of andere lichaamsvloeistoffen. Onze schoonmaaktechnici zijn getraind voor deze speciale vorm van schoonmaak, en zijn absolute deskundigen in het opsporen en behandelen van alle gebieden die besmet zijn geraakt.

Bij een zelfmoord / moord moet er evengoed gelet worden op vervuiling dat het blote oog wel kan zien, alsook niet kan zien. Voor de veiligheid van onze schoonmaaktechnici, alsook die van toekomstige bewoners, is het hierom belangrijk dat alle biologische restanten correct worden verwijderd. Dit gebeurt door middel van ons unieke 5-staps proces.

Stap 1: Beoordelen

Bij aankomst beoordelen wij de situatie en bepalen wat er moet gebeuren. Ook nemen wij de tijd om u uit te leggen wat wij gaan doen, en wat u van ons kunt verwachten. Wij doen er alles aan om u gerust te stellen en compleet te ontzorgen.

Stap 2: Veiligstellen

Wij stellen de zelfmoord / moord locatie veilig, en zorgen ervoor dat deze is afgesloten van andere ruimtes in het gebouw. Op deze manier voorkomen wij kruisbesmetting. Ook verhinderen wij hiermee mogelijke pottenkijkers.

Stap 3: Verwijderen

Wij verwijderen alle visuele sporen van bloed en andere biologische vervuiling. Dit is de meest gevaarlijke stap tijdens de schoonmaak na zelfmoord / moord. Het is gedurende stap 3 dat wij fysiek in contact komen met al het aanwezige bloed en andere lichaamsvloeistoffen.

Stap 4: Schoonmaken, desinfecteren, en ontgeuren

Nadat alle vervuiling is verwijderd wordt de ruimte schoongemaakt, gedesinfecteerd, en ontgeurd m.b.v. onze reinigingsmiddelen. Wij werken uitsluitend met professionele producten en materialen. Alle door ons gebruikte producten zijn toegestaan voor gebruik op de Nederlandse markt. Wij desinfecteren uitsluitend met professionele producten van ziekenhuiskwaliteit.

Stap 5: Nacontrole

Na afloop van onze werkzaamheden controleren we de ruimte een laatste keer om er zeker van te zijn dat we niks gemist hebben. Indien de woning rommelig oogt ruimten wij deze meestal ook op. Dat is vaak net wat fijner binnenkomen dan als het niet opgeruimd zou zijn.

Getrainde schoonmaaktechnici

Al onze schoonmaaktechnici worden intern opgeleid gedurende een 2-jarig opleidingstraject. Wij hanteren tijdens het schoonmaken strenge standaarden die wij telkens beoordelen voor eventuele verbeterpunten. Tijdens de schoonmaak na zelfmoord / moord is er altijd een supervisor aanwezig om minder ervaren schoonmaaktechnici bij te staan. Wij zijn geen ontruimingsbedrijf die de hele kamer leeghaalt en u vervolgens met alle stank en bacteriën achterlaat. Ons doel is om de klant op efficiënte en respectvolle wijze te ontzorgen. Dit doen wij door hoogste reinigingsnormen toe te passen voor de schoonmaak en desinfectie van (ernstig) vervuilde ruimtes. Bij ons bent u altijd in goede handen.

Laat ons u helpen met de schoonmaak na zelfmoord / moord

Wij raden familieleden, vrienden en kennissen af om de schoonmaak na zelfmoord / moord zelf uit te voeren. Vaak zijn ruimtes waar er een zelfmoord / moord heeft plaatsgevonden, of poging daartoe, visueel verontrustend en gevaarlijk voor de gezondheid. Menselijke bloed kan diverse ziektes met zich meedragen die soms dagen of wekenlang buiten het lichaam kunnen overleven. Hepatitis is hiervan het beste voorbeeld.

Schoonmaak na zelfmoord / moord omvat procedures die correct uitgevoerd moeten worden om de ruimte weer veilig te kunnen gebruiken. Onze schoonmaaktechnici zijn hier speciaal voor opgeleid en weten welke stappen zij moeten doorlopen om een ruimte veilig op te kunnen leveren. Na ons vertrek kunt u er verzekerd van zijn dat zowel alle zichtbare, als onzichtbare sporen geëlimineerd zijn.

Wij zijn 24/7 inzetbaar en voeren werkzaamheden uit voor families, als woningbouwvereniging en andere partijen. Wij staan klaar om te helpen, wacht dus geen moment langer. Neem vrijblijvend contact met ons op via ons contactformulier, of mail / bel ons direct via info@frissekater.nl of 085 06 08 777.