Schoonmaak na overlijden prijs

Frisse Kater B.V. | 10+ Jaar Ervaring | 085 06 08 777

Schoonmaak na overlijden betreft het schoonmaken, desinfecteren, en ontgeuren van een plek van overlijden na een natuurlijke of niet natuurlijke dood. Hoe het schoonmaakproces er in grote lijnen uitziet hebben wij al veelvuldig over geschreven. In dit blog-artikel willen we het specifiek hebben over de kosten die gemoeid zijn met een dergelijke schoonmaak. Oftewel, wat is de prijs van een schoonmaak na overlijden?

Schoonmaak na overlijden prijs
Schoonmaak na overlijden prijs wordt o.a. bepaald door de unieke omstandigheden.

Schoonmaak na overlijden prijs: bepalende factoren

De prijs voor de schoonmaak na overlijden wordt hoofdzakelijk bepaald door de volgende factoren: type overlijden, tijdsduur, bijzondere omstandigheden, locatie, en materiaalgebruik in de ruimte van overlijden.

Verschillende typen overlijden

Wanneer men spreekt over schoonmaak na overlijden worden vaak verschillende soorten overlijden onder één paraplu geschaard. Dit is echter niet correct. Een overlijden kan natuurlijk zijn of niet natuurlijk zoals een zelfdoding, ongeval, of moord. Soms is een overlijden een plaats delict, maar niet altijd. Het kan een enkel overlijden zijn, of er kunnen meerdere mensen (tegelijkertijd) in de woning zijn overleden.

Allereerst moet daarom bepaald worden wat voor type overlijden het betreft. Ieder type overlijden heeft namelijk zijn eigen typerende kenmerken.

Tijdsduur

Ten tweede moet er worden bepaald hoe lang geleden het overlijden heeft plaatsgevonden. Het kan zo zijn dat iemand na enkele uren of pas na enkele jaren is aangetroffen. Dit heeft vanzelfsprekend een grote impact op de aard van de werkzaamheden.

Over het algemeen is het zo dat wanneer een stoffelijk overschot na langere tijd wordt aangetroffen, de vervuiling ook ernstiger zal zijn. Dit is echter niet altijd het geval maar geeft vaak wel een goede indicatie van de te verwachten vervuiling.

Schoonmaak na onopgemerkt overlijden in badkamer.

Bijzondere omstandigheden

Ten derde moet er gekeken worden naar de omstandigheden omtrent het overlijden. Is de persoon overleden in een industriële machine? Rustig overleden in zijn slaap op het bankstel? Of op gewelddadige wijze om het leven gebracht. Is de ruimte waar het overlijden heeft plaatsgevonden net en opgeruimd of staat het bomvol met afval?

Zo zijn er talloze verschillende scenario’s en bijzondere omstandigheden die een ogenschijnlijk ‘normaal’ overlijden zeer uniek en complex kunnen maken. Hoe complexer de situatie, hoe hoger de kosten.

Ook kijken wij naar wanneer de werkzaamheden moeten worden uitgevoerd. Moeten wij direct met spoed binnen twee uur op locatie zijn? Moeten de werkzaamheden in het weekend of ’s nachts uitgevoerd worden? Of kunnen de werkzaamheden op een doordeweekse dag worden ingepland tijdens reguliere kantoortijden.

Locatie en materiaalgebruik

Ten vierde is er informatie benodigd over de locatie van het overlijden. Is iemand op bed overleden? In bad? Op het bankstel? In de auto? Enzovoorts. De locatie vertelt vaak ook veel over het mogelijke materiaalgebruik in de ruimte.

Een overlijden in een badkamer zal vaak gemakkelijker schoon te maken zijn dan een overlijden op bed. Een badkamer is vaak compleet betegeld en daarom gemakkelijker af te spoelen. Een bed daarentegen staat vaak in een slaapkamer waar allerlei scenario’s mogelijk zijn.

Betrof het bijvoorbeeld een ledikant of boxspring? Ligt er laminaat of vloerbedekking op de vloer? Is het een eenpersoons of tweepersoonsmatras? Heeft het bed een regulier onderstel of een elektrisch verstelbaar onderstel? Enzovoorts.

Totaalprijs

Wij kunnen de benodigde informatie over al deze bovenstaande punten binnen een gesprek van enkele minuten met de opdrachtgever verkrijgen. Hiervoor gebruiken wij gestandaardiseerde vragenlijsten waarmee wij direct een goed beeld krijgen van het type opdracht en de bijbehorende kosten.

Vervolgens koppelen wij deze informatie aan ons interne prijssysteem, waarna er automatisch een prijs wordt geformuleerd voor de uit te voeren werkzaamheden. Wij kunnen deze prijs formuleren zonder de locatie te bezoeken.

De tarieven beginnen vanaf ongeveer €1.100,- incl. btw en kunnen oplopen tot enkele duizenden euro’s. Opdrachtgevers krijgen op voorhand altijd een vrijblijvende all-in totaalprijs. Pas nadat er akkoord is gegeven op de prijs worden de werkzaamheden ingepland.

Hulp nodig bij de schoonmaak na overlijden? Neem dan contact op met Frisse Kater BV. Wij zijn 24/7 inzetbaar en voeren werkzaamheden uit voor families, als woningbouwvereniging en andere partijen. Wij staan klaar om te helpen, wacht dus geen moment langer. Neem vrijblijvend contact met ons op via ons contactformulier, of mail / bel ons direct via info@frissekater.nl of 085 06 08 777.

(Like ons op Facebook en deel s.v.p. dit artikel via social media zodat je anderen hiermee kunt informeren.)

Over Frisse Kater B.V.

FRISSE KATER is opgericht in september 2014 en gespecialiseerd in het reinigen van extreme & uitzonderlijke situaties. Wij opereren landelijk en zijn 24/7, 365 dagen per jaar inzetbaar. De resultaten van ons werk zijn meer dan indrukwekkend. In tegenstelling tot andere reinigingsbedrijven houden wij ons (bijna) uitsluitend bezig met de reiniging van extreme & uitzonderlijke situaties. Hierin zijn wij beslist uniek in Nederland. Door deze specialisatie kunnen wij onze klanten compleet ontzorgen, en de persoonlijke aandacht geven die zij verdienen. Onze dienstverlening is altijd persoonlijk, met een ongeëvenaarde standaard van kwaliteit en service.

T: 085 06 08 777 E: info@frissekater.nl

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de maandelijkse e-mail nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste Frisse Kater nieuws.