Een overlijden in de directe omgeving is altijd een moeilijke gebeurtenis. In sommige gevallen is een schoonmaak en ontruiming na overlijden benodigd. De woning moet verkocht worden, of leeg en schoon worden overhandigd aan de verhuurder. De Frisse Kater heeft veel ervaring in het schoonmaken en ontruimen na overlijden. Onze schoonmaaktechnici staan 24/7 klaar om u van A tot Z te ontzorgen.

24/7 schoonmaak na overlijden | 085 06 08 777 | Actief door geheel Nederland

Hoe gaan wij te werk?

Welk plan van aanpak wordt gekozen is afhankelijk van de situatie. Als het bijv. om een onopgemerkt overlijden gaat of een zelfdoding, is het vaak zo dat de plek van overlijden eerst moet worden schoongemaakt. Pas als de plek van overlijden is schoongemaakt. De lijklucht is verwijderd. En de gehele woning is gedesinfecteerd, kan er worden ontruimd.

Het gebeurt ook vaak genoeg dat een overlijden geen specifieke vervuiling met zich meebrengt. Dat wil zeggen dat er geen lichaamsvloeistoffen vrijkomen tijdens, of na het overlijden. In dit soort gevallen kan er uiteraard wel direct begonnen worden met ontruimen.

Schoonmaak en ontruiming na overlijden

Lijkvinding waarbij de persoon vermoedelijk 4 weken dood op de vloer heeft gelegen.

Kosten voor schoonmaak en ontruiming na overlijden

De kosten voor een schoonmaak en ontruiming na overlijden zijn afhankelijk van de uit te voeren werkzaamheden. Moet bijv. enkel de plek van overlijden worden schoongemaakt? Of moet de gehele woning ook worden ontruimd? En, moet er na het ontruimen ook een grote schoonmaak plaatsvinden? Misschien is er ook veel gerookt in de woning en moet deze nicotineaanslag vrij gemaakt worden. Het moge duidelijk zijn dat iedere situatie uniek is.

Zelfs binnenin deze verschillende factoren, zijn er weer sub factoren die van invloed zijn op de prijs. Het schoonmaken na een lijkvinding waarbij iemand 1 week in de woning heeft gelegen, is anders dan een situatie waarbij iemand 3 maanden in de woning heeft gelegen.

Bij de Frisse Kater zijn wij gespecialiseerd in de meest extreme reinigings- en ontruimingsopdrachten. Hier staan wij nationaal en internationaal ook bekend om. Wat uw situatie ook moge zijn, wij kunnen met onze 24/7 calamiteitendienst altijd helpen. Ook op feestdagen.

Hoe gaan wij te werk bij een ontruiming na overlijden

Het leeghalen van een woning na het overlijden van een dierbare kan emotioneel erg belastend zijn. U wilt het natuurlijk het liefst zelf doen, maar dat is niet altijd mogelijk. En dat is niet erg, daar zijn wij namelijk voor. Wij behandelen de woning en inboedel net alsof het om onze eigen woning en inboedel gaat. Nadat er door ons een offerte is uitgebracht, en wij daarop akkoord hebben gekregen kan de definitieve afspraak ingepland worden. Op de dag van de ontruiming zelf gaan wij als volgt te werk:

Stap 1

Nadat de plek van overlijden is schoongemaakt (indien van toepassing), kan er begonnen worden met  ontruimen. De eerste stap hierbij is het compleet ontruimen van de inboedel. Alles wat geen waarde meer heeft, of kapot is, wordt weggegooid. Alle bruikbare spullen, of voorwerpen met emotionele waarde zoals fotoalbums en dergelijke worden apart gelegd. Na afloop van de opdracht worden deze aan de opdrachtgever overhandigd. Goede spullen die de opdrachtgever niet mee wilt nemen worden door ons afgevoerd en geschonken aan de minderbedeelden in onze maatschappij.

Stap 2

Nadat de woning is leeggeruimd kunnen wij beginnen met kleine sloopwerkzaamheden. Dit kan het verwijderen van de vloeren omvatten, maar ook bijv. het verwijderen van een toilet of keukenblok. Het hangt er maar net vanaf wat de opdrachtgever wenst.

Stap 3

Wanneer de woning compleet is leeggeruimd en kaal gestript, starten wij met de schoonmaak. Soms is het voldoende om een woning enkel bezemschoon op te leveren. Maar soms moet deze van top tot teen worden schoongemaakt i.v.m. jarenlange vuilopbouw. Ook hierin zijn de wensen van de opdrachtgever bepalend.

Stap 4

Nadat alles is leeggeruimd en schoongemaakt kunnen er, indien nodig, kleine herstelwerkzaamheden uitgevoerd worden. Soms moeten kleine beschadigingen worden weggewerkt, of hebben sommige ruimtes hier en daar een likje verf nodig. Ook hier zijn de wensen van de opdrachtgever bepalend. Natuurlijk adviseren wij de klant ook in wat wel of niet benodigd is m.b.t. het verkoopklaar maken van de woning of het teruggeven aan de verhuurder.

Schoonmaak en ontruiming van slaapkamer na overlijden.

Ontruimen en lijklucht

Indien er een sterke lijklucht in de woning aanwezig is, adviseren wij niet om spullen uit de woning mee te nemen alvorens er een geurbehandeling is uitgevoerd. Lijklucht is zeer sterk en penetrant, en trekt overal in. Als u bijv. kleding of boeken wilt meenemen uit de woning, dan zult u zien dat u hierbij ook de lijklucht uw eigen woning in meeneemt. Ook is het niet te adviseren dat u de woning zomaar binnenstapt. De geur trekt in uw kleding, en in het ergste geval kan dit zelfs uw wasmachine intrekken wanneer u deze kleding gaat wassen.

Gelukkig is lijklucht goed te verwijderen door professionals. Onze schoonmaaktechnici zijn gespecialiseerd in het verwijderen van allerlei soorten geuren, waaronder ook lijklucht. De behandeling kost vaak niet meer dan enkele honderden euro’s.

LEES OOK: IS LIJKLUCHT WEL OF NIET SCHADELIJK VOOR ONZE GEZONDHEID?

Enkel schoonmaken na overlijden zonder ontruiming

Uiteraard is het ook mogelijk om ons enkel in te huren voor het schoonmaken na een overlijden. De Frisse Kater is hierin de absolute nummer 1 specialist in de gehele Benelux. Wanneer wij worden ingehuurd voor de schoonmaak na overlijden, wordt de gehele ruimte gesaneerd. De plek van overlijden wordt schoongemaakt, gedesinfecteerd, en ontgeurd. Na afloop van de werkzaamheden wordt daarbovenop nog eens de gehele woning gedesinfecteerd en ontgeurd.

Mocht u ons na afloop van de werkzaamheden ook opdracht willen geven om de woning te ontruimen, dan kan dat natuurlijk altijd. Wel is het zo dat wij de schoonmaak na overlijden nooit combineren met een algehele ontruiming op een en dezelfde dag. Dit is voor ons namelijk geen veilige en prettige manier van werken. De schoonmaak en ontruiming na overlijden vinden altijd plaats op aparte dagen.

Wel is het mogelijk dat we op dezelfde dag een kamer waarin iemand is overleden schoonmaken, en ook compleet ontruimen.

Kosten voor de schoonmaak na overlijden

De kosten voor de schoonmaak na overlijden zijn afhankelijk van de uit te voeren werkzaamheden. Zoals op onze tarievenpagina staat vermeldt beginnen de kosten vanaf €990,- en kunnen oplopen tot enkele duizenden euro’s. Hierbij zit inbegrepen het schoonmaken, desinfecteren, ontgeuren, en het afvoeren van medisch afval. Meestal nemen de werkzaamheden enkele uren in beslag. In zeer uitzonderlijke situaties kan het werk een gehele dag, of twee dagen in beslag nemen. Maar dat komt misschien bij maar 1% van alle aanvragen voor.

Let op: Er zijn veel boedelontruimers of ontruimingsbedrijven actief die claimen de schoonmaak na overlijden uit te kunnen voeren. Vaak zijn dit cowboys met zeer dubieuze en soms bedrieglijke handelspraktijken. Wij weten dit omdat klanten ons vaak, na hun komst, alsnog moeten inhuren om de plek van overlijden te saneren. Dit desondanks het feit dat zij door deze firma’s al duizenden euro’s in rekening zijn gebracht. Hen achteraf bereiken is vaak ook onmogelijk. Ze blokkeren uw nummer en verdwijnen van de aardbol.

Wij hebben een bewezen track record wanneer het aankomt op de schoonmaak na overlijden. U bent bij ons altijd in goede handen. Ook hanteren wij schappelijke, eerlijke prijzen. Onze intentie is altijd om te helpen en te ontzorgen, niet om mensen kaal te plukken tijdens moeilijke momenten in hun leven.

Schoonmaak en ontruiming na overlijden

Onopgemerkt overlijden in combinatie met zware vervuiling.

Is de woningbouw of verhuurder verantwoordelijk voor de schoonmaak en ontruiming na overlijden?

Er bestaat bij velen de misconceptie dat na een overlijden, de woning of verhuurder verantwoordelijk is voor de schoonmaak en ontruiming. Dit is incorrect. Als u besluit de erfenis te accepteren, dan bent u ook verantwoordelijk voor alles wat er achterblijft.

Als u de erfenis weigert, of er geen erfgenamen zijn, dan is het zo dat de woningbouw, verhuurder, of gemeente verantwoordelijk is voor de afwikkeling. In de praktijk kiezen de meeste mensen ervoor om de schoonmaak en ontruiming zelf af te handelen. Zo kunnen zij nog persoonlijke spullen uit de woning bemachtigen zoals fotoalbums en dergelijke. Wanneer het uit handen wordt gegeven aan de woningbouw bijvoorbeeld, wordt alles weggegooid zonder ergens naar om te kijken.

Wij staan 24/7 voor u klaar

Of het nou om een lijkvinding gaat, of enkel een reguliere ontruiming na overlijden. Onze schoonmaaktechnici staan 24/7 voor u klaar door heel Nederland. Wij kunnen de plek van overlijden zodanig reinigen dat er niks meer van te zien en ruiken is. Letterlijk alsof er niets is gebeurd. Indien gewenst kunnen we daarna de gehele woning ontruimen en kaal strippen. We denken samen met u mee over het beste plan van aanpak voor de beste prijs. Ook bezitten wij over de benodigde vergunningen om medisch afval af te voeren. Welk probleem u dus ook heeft, bij de Frisse Kater bent u altijd aan het juiste adres.

(Like ons op Facebook en deel s.v.p. dit artikel via social media zodat je anderen hiermee kunt informeren.)

Over Schoonmaakbedrijf Frisse Kater

FRISSE KATER is opgericht in september 2014 en gespecialiseerd in het reinigen van extreme & uitzonderlijke situaties. Wij opereren landelijk en zijn 24/7, 365 dagen per jaar inzetbaar. De resultaten van ons werk zijn meer dan indrukwekkend. In tegenstelling tot andere reinigingsbedrijven houden wij ons (bijna) uitsluitend bezig met de reiniging van extreme & uitzonderlijke situaties. Hierin zijn wij beslist uniek in Nederland. Door deze specialisatie kunnen wij onze klanten compleet ontzorgen, en de persoonlijke aandacht geven die zij verdienen. Onze dienstverlening is altijd persoonlijk, met een ongeëvenaarde standaard van kwaliteit en service.

T: 085 06 08 777 E: info@frissekater.nl

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de maandelijkse e-mail nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste Frisse Kater nieuws.