Hoe moet ik rooklucht verwijderen uit huis? We krijgen deze vaak met regelmaat gesteld. Het gaat om woningen waar lang is gerookt, en waarvan de bewoners de woning nu willen opfrissen. Of, woningen die verkocht moeten worden, of net verkocht zijn, en gigantisch stinken naar rooklucht. Andere verzoeken komen van makelaars en verhuurders, die iemand voor korte duur in een pand hebben gehad en nu opgescheept zitten met een rooklucht in de woning waar zij maar niet van af komen, hoe veelvuldig zij de woning ook luchten.

Nicotineaanslag en/of rooklucht laten verwijderen? Bel ons op 085 06 08 777

Het moge duidelijk zijn dat rooklucht een groot probleem is. Of het nou een woning, rookruimte, auto, caravan of andere ruimte is … rooklucht veroorzaakt overlast en moet verwijderd worden. Maar hoe verwijder je zo een sterke, penetrante geur? En is rooklucht überhaupt wel te verwijderen?

rooklucht verwijderen uit huis

Losweken van de nicotineaanslag.

Nicotineaanslag en rooklucht

 Laten we bij het begin beginnen. Wanneer mensen roken in een ruimte, of dat nou een woning, caravan, auto of andere plek is, veroorzaakt dat nicotineaanslag. Nicotineaanslag is die geel-oranje-rood-achtige verkleuring die je ziet op muren, plafonds, kozijnen etc. in ruimtes waar gerookt is (sigaretten, sigaren, joints). Wie last heeft van rooklucht, heeft eigenlijk last van nicotineaanslag. Deze aanslag stinkt niet alleen naar sigaretten, maar is ook ongezond en kankerverwekkend.

Verwijderen van de nicotineaanslag betekent dus ook het verwijderen van de rooklucht. Als de nicotineaanslag eenmaal weg is, zal de woning ook niet meer naar rooklucht ruiken.

Het vervelende aan nicotineaanslag is dat dit niet ‘zomaar’ verwijderd kan worden door de ruimte goed te luchten, of gebruik te maken van traditionele schoonmaakmethodes zoals stofzuigen en afvegen.

Heb je te maken met een ruimte waar extensief gerookt is, dan is ons advies om deze nooit zelf schoon te maken. Wij bieden hiervoor een professionele dienst aan, en adviseren klanten altijd om nicotineaanslag professioneel te laten verwijderen. In de praktijk zien wij namelijk dat als mensen het zelf proberen zij 1) veel te dure en extreme oplossingen toepassen, 2) de nicotineaanslag enkel uitsmeren en denken dat het dan ‘weg’ is, 3) gebruik maken van giftige chemicaliën (zoals ammoniak) die ongezonde residuen achterlaten, of 4) het probleem alleen maar verergeren.

Op deze pagina leggen wij uitgebreid uit hoe wij te werk gaan om nicotineaanslag en rooklucht op professionele wijze te verwijderen. In de video hieronder laten wij zien hoe wij te werk gaan.

Nicotineaanslag & rooklucht verwijderen op de Frisse Kater manier.

Rooklucht zelf verwijderen

Heb je amper nicotineaanslag en geen verkleuring in je woning, en wil je enkel de rooklucht verwijderen? Dan kun je de onderstaande tips volgen. Deze tips zullen, als je geluk hebt, de rooklucht verwijderen maar doen niks voor het verwijderen van de nicotineaanslag en alle bijkomende ongezonde effecten van de aanwezigheid hiervan.

Azijn:  De scherpe abrasiviteit van azijn kan op effectieve wijze onaangename geuren zoals rooklucht vernietigen. Maak een mengsel van azijn en citroensap in een sprayflacon, en spuit deze als een mist in de rondte net als bij het gebruik van een luchtverfrisser. Of, plaats kleine kommen met witte azijn op verschillende plekken in een kamer.

Baking soda en geactiveerd houtskool: Het rond sprenkelen van baking soda of geactiveerde houtskool kan goed werken voor het verwijderen van rooklucht. Je kunt de poeders in een open kom leggen, of uitstrooien op een oppervlak.

Gemalen koffie: Koffie is niet alleen heerlijk om te drinken, maar kan ook helpen bij het verminderen van geuren. Vul meerdere koffiefilters met vers gemalen koffie, en plaats de filters in de ruimte die naar rooklucht stinkt en laat dit enkele dagen liggen.

LEES OOK: STANKOVERLAST: ELKE ONAANGENAME GEUR KOMT ERGENS VANDAAN

 Professioneel rooklucht verwijderen uit huis

Als de bovenstaande tips niet hebben gewerkt, en / of u op zoek bent naar een professionele partij voor het verwijderen van rooklucht uit huis of een andere locatie, dan bent u bij de Frisse Kater aan het juiste adres.

Voor het verwijderen van rooklucht gebruiken wij een fysieke reinigingsmethode in combinatie met een uniek reinigingsmiddel dat de nicotineaanslag direct losweekt, en de oppervlakte tegelijkertijd ontgeurd. Het is een schoon, en veilig product op waterbasis. Het product is volledig veilig voor huid en kleding, en tevens fosfaatvrij, biologisch afbreekbaar, onbrandbaar, en niet vluchtig.

Mocht de fysieke reiniging niet voldoende zijn, wat eigenlijk nooit voorkomt, kunnen we ook gebruik maken van zwaardere methodes m.b.v. machinale luchtreinigers en speciale chemische geurvernietigers.

(Like ons op Facebook en deel s.v.p. dit artikel via social media zodat je anderen hiermee kunt informeren.)

Over Schoonmaakbedrijf Frisse Kater

FRISSE KATER is opgericht in september 2014 en gespecialiseerd in het reinigen van extreme & uitzonderlijke situaties. Wij opereren landelijk en zijn 24/7, 365 dagen per jaar inzetbaar. De resultaten van ons werk zijn meer dan indrukwekkend. In tegenstelling tot andere reinigingsbedrijven houden wij ons (bijna) uitsluitend bezig met de reiniging van extreme & uitzonderlijke situaties. Hierin zijn wij beslist uniek in Nederland. Door deze specialisatie kunnen wij onze klanten compleet ontzorgen, en de persoonlijke aandacht geven die zij verdienen. Onze dienstverlening is altijd persoonlijk, met een ongeëvenaarde standaard van kwaliteit en service.

T: 085 06 08 777 E: info@frissekater.nl