In dit artikel beschrijven wij de algemene richtlijnen omtrent het preventief schoonmaken en desinfecteren van diverse soorten ruimtes  en gebouwen zoals scholen, openbaar vervoer, universiteiten, kantoren etc. tegen COVID-19. Dit zijn algemene richtlijnen voor een preventieve schoonmaak, indien er daadwerkelijk een besmetting heeft plaatsgevonden zijn er andere procedures van toepassing.

24/7 professionele desinfectie | 085 06 08 777 | Actief door geheel Nederland

Waar moet ik van op de hoogte zijn?
  • Alhoewel er nog geen exact antwoord bestaat op welke producten werkzaam zijn tegen COVID-19, is de meest gangbare opinie dat alle desinfectiemiddelen met een virusclaim en het juiste toepassingsgebied ingezet kunnen worden voor de bestrijding van het coronavirus.
  • Oppervlakken en voorwerpen die veelvuldig worden gebruikt en aangeraakt, hebben de grootste kans om besmet te zijn. Spendeer daarom extra aandacht aan deze oppervlakken.
  • Gebruik enkel desinfectiemiddelen die zijn toegelaten door het Ctgb en een toelatingsnummer hebben. Controleer daarnaast de houdbaarheidsdatum van de gebruikte chemicaliën en volg altijd de gebruiksrichtlijnen zoals vastgesteld door de fabrikant.
Veelgebruikte oppervlakken twee maal per dag schoonmaken

Naast de reguliere dagelijkse schoonmaak is het aan te raden om oppervlakken die veelvuldig in contact komen met de handen twee maal per dag schoon te maken en te desinfecteren. Voorbeelden hiervan zijn deurklinken, liftknoppen, lichtschakelaars, toiletknoppen, toonbanken, trapleuningen, touchscreens en toetsenborden.

covid-19

Goede bescherming is belangrijk bij het werken in gevaarlijke omgevingen.

Welke producten te gebruiken?

Om COVID-19 te bestrijden zijn er voornamelijk 3 producten nodig:

1) Schoonmaakmiddel: Voordat er overgegaan kan worden op desinfecteren is het belangrijk eerst het oppervlak schoon te maken met een schoonmaakmiddel. Schoonmaakmiddelen breken vet af en verwijderen organische materie van het oppervlak. Welk schoonmaakmiddel er gebruikt moet worden is afhankelijk van het type oppervlak dat schoongemaakt moet worden. Dit kunnen zure, neutrale of alkalische middelen zijn. Voor de meeste schoonmaaktaken is het gebruik van een neutraal schoonmaakmiddel met een pH tussen 6 en 8 aan te raden. Waar mogelijk is het aan te raden een 2-in-1 product te gebruiken dat zowel schoonmaakt als desinfecteert.

Onze specialisten zijn getraind in het reinigen van gevaarlijke omgevingen.

2) Desinfectiemiddel: Desinfectiemiddelen zijn bestemd voor het bestrijden van bacteriën en virussen op oppervlakken. Belangrijk is om desinfectiemiddelen pas toe te passen na het schoonmaken van een oppervlak met een schoonmaakmiddel. Indien er gebruik wordt gemaakt van een desinfectiemiddel moet dit een toelatingsnummer van het Ctgb hebben.

3) Desinfectiedoek: Desinfectiedoeken kunnen vaak schoonmaken en desinfecteren in één beweging. Het nadeel van deze producten is dat ze snel kunnen uitdrogen. Zodra een desinfectiedoek is uitgedroogd moet deze direct worden weggegooid. Gebruik desinfectiedoeken niet voor zwaar vervuilde oppervlakken.

LEES OOK: SCHOONMAAK & DESINFECTIEPROCEDURES COVID-19

Bereid de producten voor gebruik
  • Gebruik zoveel mogelijk kant-en-klare producten.
  • Volg altijd strikt de richtlijnen van de fabrikant zodat het product juist wordt vermengd, en de juiste inwerktijden worden aangehouden zodat het desinfectiemiddel correct zijn werk kan doen.
  • Maak altijd gebruik van de correcte PBM’s bij het mengen van de chemicaliën, en het gebruik hiervan. Dit geldt ook voor het gebruik van desinfectiedoeken, gebruik deze niet zonder handschoenen.

Hulp nodig bij de reiniging van een kamer of ruimte i.v.m. het coronavirus? Neem dan contact op met de Frisse Kater. Wij zijn 24/7 inzetbaar en voeren werkzaamheden uit voor families, als woningbouwvereniging en andere partijen. Wij staan klaar om te helpen, wacht dus geen moment langer. Neem vrijblijvend contact met ons op via ons contactformulier, of mail / bel ons direct via info@frissekater.nl of 085 06 08 777.

(Like ons op Facebook en deel s.v.p. dit artikel via social media zodat je anderen hiermee kunt informeren.)

Over Schoonmaakbedrijf Frisse Kater

FRISSE KATER is opgericht in september 2014 en gespecialiseerd in het reinigen van extreme & uitzonderlijke situaties. Wij opereren landelijk en zijn 24/7, 365 dagen per jaar inzetbaar. De resultaten van ons werk zijn meer dan indrukwekkend. In tegenstelling tot andere reinigingsbedrijven houden wij ons (bijna) uitsluitend bezig met de reiniging van extreme & uitzonderlijke situaties. Hierin zijn wij beslist uniek in Nederland. Door deze specialisatie kunnen wij onze klanten compleet ontzorgen, en de persoonlijke aandacht geven die zij verdienen. Onze dienstverlening is altijd persoonlijk, met een ongeëvenaarde standaard van kwaliteit en service.

T: 085 06 08 777 E: info@frissekater.nl