Politie- en gevangeniscellen schoonmaken

24/7 Dienstverlening voor het schoonmaken van politie- en gevangeniscellen – Landelijke dekking

Politie- en gevangeniscellen schoonmaken

Frisse Kater B.V. | 10+ Jaar Ervaring | 085 06 08 777

Het komt vaak genoeg voor dat politie- en gevangeniscellen besmet raken met verschillende soorten biologische vervuilingen zoals bloed, urine, ontlasting, braaksel of iets anders. Deze organische vervuilingen creëren een hoog risico op infectie voor degenen die hieraan worden blootgesteld. Het is daarom belangrijk om de ontstane vervuiling op te laten ruimen door professionele, opgeleide schoonmaaktechnici.

De vervuiling kan ontstaan na een ongeval, moord, zelfdoding, of geweldsdelict. In sommige gevallen starten gedetineerden een ‘poepprotest’. Ze gaan dan poepen en/of urineren in hun cel, zonder hiervoor gebruik te maken van het toilet of andere faciliteiten. Er kan soms ook bloed en/of braaksel aanwezig zijn.

Lichaamsvloeistoffen kunnen verschillende infectieziekten herbergen die gemakkelijk kunnen worden overgedragen op een ieder die hiermee in contact komt. Bij de ernstigere gevallen is het risico aanzienlijk hoger omdat de muren, plafonds, armaturen en andere oppervlakken (ernstig) worden aangetast. Soms is de vervuiling verspreid over meerdere cellen.

Lichaamsvloeistoffen kunnen diverse schadelijke ziektes veroorzaken

Er zijn talloze verschillende soorten infectieziekten die kunnen worden overgedragen via lichaamsvloeistoffen. De twee meest voorkomende zijn:

HIV – HIV/AIDS wordt veroorzaakt door een lentivirus dat gemakkelijk wordt overgedragen via bloed en andere lichaamsvloeistoffen. Geïnfecteerde personen kunnen lijden aan een ernstig onderdrukt immuunsysteem, wat het risico op kanker en ernstige, levensbedreigende infecties verhoogt.

Hepatitis C – Een andere veelvoorkomende door bloed overgedragen ziekte is Hepatitis C. Dit virus veroorzaakt leverinfecties die kunnen leiden tot fibrose en andere langdurige leverproblemen. Een groot probleem met Hepatitis C is dat mensen niet altijd realiseren dat ze besmet zijn geraakt. De symptomen kunnen zeer mild zijn en het leidt niet vaak tot geelzucht zoals bij Hepatitis A en Hepatitis B. Het virus kan worden overgedragen via bloed en andere lichaamsvloeistoffen.

Professionele schoonmaak en desinfectie van politie- en gevangeniscellen

Frisse Kater BV is gespecialiseerd in een verscheidenheid aan extreme schoonmaakwerkzaamheden, waaronder biohazard reiniging: een unieke specialisatie in het verwijderen van biologische gevaren en desinfecteren van besmette gebieden. Wij kunnen politie- en gevangeniscellen op verzoek schoonmaken en reinigen door het gehele land.

Onze schoonmaaktechnici hebben toegang tot alle benodigde middelen en materialen om de werkzaamheden op veilige, efficiënte wijze uit te voeren. Na een beoordeling van de situatie wordt het aangetaste gebied opgeruimd en schoongemaakt. Eventueel biologisch afval dat hierbij vrijkomt wordt door ons afgevoerd. Nadat alle sporen zijn verwijderd worden de oppervlakken grondig gedesinfecteerd om alle sporen van het incident te verwijderen.

Laat ons u helpen

Het schoonmaken en reinigen van politie- en gevangeniscellen bevuild met bloed en andere lichaamsvloeistoffen is zwaar, gevaarlijk werk. Laat ons u helpen om op efficiënte en veilige wijze de ruimte te herstellen. U bent bij ons altijd in goede handen. Wij zijn 24/7 inzetbaar en voeren werkzaamheden uit door geheel Nederland. Wij staan klaar om te helpen, wacht dus geen moment langer. Neem vrijblijvend contact met ons op via ons contactformulier, of mail / bel ons direct via info@frissekater.nl of 085 06 08 777.