Vaak hebben mensen het idee dat de noodhulpdiensten een ruimte schoonmaken na een zelfmoord of ernstig ongeval, dit is niet het geval. De noodhulpdiensten arriveren vaak wel als eerste om de situatie te onderzoeken en vast te stellen of er geen misdrijf is gepleegd. Nadat zij hun onderzoek hebben afgerond wordt de ruimte vrijgegeven en mag deze weer betreden worden door anderen. Alle aanwezige vervuiling moet vervolgens door jou zelf worden opgeruimd, of door het specialistische reinigingsbedrijf dat hiervoor wordt ingehuurd. Het inhuren van een professional is voor de meeste trauma situaties sterk aan te raden. Dit soort schoonmaakopdrachten kunnen beter niet overgelaten worden aan familie, vrienden, werknemers of collega’s.

24/7 schoonmaak na overlijden | 085 06 08 777 | Actief door geheel Nederland

Bij een trauma incident zien wij als bedrijf het lichaam nooit, de overledene of gewonde wordt voor onze komst al afgevoerd door de noodhulpdiensten of begrafenisondernemer. Wij worden specifiek gebeld voor hetgeen dat achterblijft na een overlijden of ongeval zoals bloed, lichaamsvloeistoffen, en andere organische vervuilingen. Indien het om een onopgemerkte dood gaat waarbij de overledene enkele dagen, weken, of maanden in de ruimte heeft gelegen is er vaak ook sprake van een (sterke) lijklucht die dan ook door ons verwijderd moet worden. Het werk is niet alleen fysiek zwaar en gevaarlijk, maar moet vaak ook uitgevoerd worden onder zeer oncomfortabele omstandigheden.

Tijdens het gehele reinigingsproces is het essentieel om goed beschermd te zijn tegen mogelijke infectiegevaren. Wij beschermen onszelf d.m.v. een breed scala aan persoonlijke beschermingsmiddelen die ervoor zorgen dat wij veilig en verantwoord ons werk kunnen uitvoeren. Deel van de standaarduitrusting bestaat o.a. uit een speciaal non-poreus pak dat beschermt tegen bloed overdraagbare ziekteverwekkers, schoenovertrekken, beschermende handschoenen, en mond, neus en oogbescherming. Alle persoonlijke beschermingsmiddelen worden eenmalig gebruikt waarna wij deze direct weggooien i.v.m. het risico op kruisbesmetting.

Tijdens het reinigingsproces is het zaak dat alles dat (vermoedelijk) in contact is gekomen met bloed of andere lichaamsvloeistoffen wordt schoongemaakt en gereinigd, of gewoonweg weggegooid als het echt niet anders kan. Bevuilde materialen en voorwerpen mogen niet zomaar in een vuilcontainer worden gedumpt, maar moeten worden afgevoerd als medisch afval in speciale, daarvoor bestemde containers. Het afvoeren van medisch afval is prijzig maar absoluut essentieel om de veiligheid van anderen te waarborgen. Indien dit afval zomaar bij het reguliere huisvuil wordt gezet kan dat ertoe leiden dat andere personen hiermee in contact komen en daardoor mogelijk geïnfecteerd raken met alle gevolgen van dien.

overlijden

Bloed dat vrijgekomen was na een ernstig bedrijfsongeluk.

Voorwerpen en materialen die visueel ernstig bevuild zijn geraakt worden direct verwijderd en weggegooid. Mocht er zich bijvoorbeeld bloed op het tapijt bevinden, dan snijden wij dit uit en voeren het af als medisch afval. In sommige situaties moeten zelfs gehele tegels verwijderd worden omdat het bloed door de voegen heen onder de tegels is terechtgekomen. In de meest ernstige scenario’s moeten zelfs grote stukken van de vloer verwijderd worden tot de ondervloer aan toe omdat de lichaamsvloeistoffen overal doorheen zijn gesijpeld. Hetzelfde geldt voor vervuilde lamellen en gordijnen welke allen verwijderd dienen te worden. Indien er zich ook vervuiling bevindt op de gipsplaten of het stucwerk moeten ook deze, indien schoonmaken geen optie is, worden verwijderd. Bij opdrachten waar ook het plafond bevuild is geraakt kan het soms zo zijn dat wij lagen van het plafond moeten afkrabben om te verzekeren dat alle vervuiling weg is.

De reden waarom wij tot zulke extremen gaan is omdat je nooit weet welke ziektes de aanwezige vervuiling met zich meedraagt. Elke klus moet daarom behandeld worden alsof deze potentieel dodelijk kan zijn. Fouten maken bestaat niet in ons werk, en het is beter om het zekere voor het onzekere te nemen. Mede om deze reden spuiten we ruimtes, nadat alle vervuiling is aangepakt, dan ook vaak vol met een disinfectant om er zeker van te zijn dat er geen gevaren achterblijven voor bewoners, collega’s of werklieden.

LEES OOK: KAN EEN NORMALE SCHOONMAKER OOK BIOHAZARD SCHOONMAAK UITVOEREN?

De kosten voor trauma & biohazard reinigingswerkzaamheden worden helaas in de meeste gevallen niet gedekt door de verzekering, maar wij houden er hoop in dat dit in de toekomst zal veranderen. Totdat dit verandert moeten klanten helaas vaak de rekening nog zelf voldoen. Prijzen starten vanaf +/- € 990 en kunnen gemakkelijk oplopen tot enkele duizenden euro’s afhankelijk van de uit te voeren werkzaamheden. In enkele zeer zeldzame gevallen kan een opdracht zelfs enkele tienduizenden euro’s kosten om de omgeving weer schoon en veilig te krijgen.

Vanwege de extreme sensitiviteit van dit soort type reiniging is het niet aan te raden de reiniging zelf uit te voeren of over te laten aan vrienden, collega’s of werknemers. Indien je hulp nodig hebt bij de reiniging na een trauma incident, neem dan contact op met de Frisse Kater. Wij zijn 24/7 inzetbaar en voeren werkzaamheden uit voor families, als woningbouwvereniging en andere partijen. Wij staan klaar om te helpen, wacht dus geen moment langer. Neem vrijblijvend contact met ons op via ons contactformulier, of mail / bel ons direct via info@frissekater.nl of 085 06 08 777.

(Like ons op Facebook en deel s.v.p. dit artikel via social media zodat je anderen hiermee kunt informeren.)

Over Schoonmaakbedrijf Frisse Kater

FRISSE KATER is opgericht in september 2014 en gespecialiseerd in het reinigen van extreme & uitzonderlijke situaties. Wij opereren landelijk en zijn 24/7, 365 dagen per jaar inzetbaar. De resultaten van ons werk zijn meer dan indrukwekkend. In tegenstelling tot andere reinigingsbedrijven houden wij ons (bijna) uitsluitend bezig met de reiniging van extreme & uitzonderlijke situaties. Hierin zijn wij beslist uniek in Nederland. Door deze specialisatie kunnen wij onze klanten compleet ontzorgen, en de persoonlijke aandacht geven die zij verdienen. Onze dienstverlening is altijd persoonlijk, met een ongeëvenaarde standaard van kwaliteit en service.

T: 085 06 08 777 E: info@frissekater.nl

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de maandelijkse e-mail nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste Frisse Kater nieuws.