Maakt de GGD schoon na overlijden?

Frisse Kater B.V. | 10+ Jaar Ervaring | 085 06 08 777

Er bestaat bij veel mensen de misconceptie dat de GGD verantwoordelijk is voor het schoonmaken van een woning na overlijden. Dit is niet waar. Noch de GGD, politie, of gemeente is hiervoor verantwoordelijk. Het schoonmaken na overlijden is de directe verantwoordelijkheid van de erfgenamen.

Frisse Kater BV is dé specialist als het gaat om schoonmaak na overlijden, zelfmoord, moord en plaats delict. Wij kunnen binnen 60 minuten al ter plaatse zijn. Onze collega’s staan 24/7 voor u klaar en zijn te bereiken via info@frissekater.nl of 085 06 08 777.

Schoonmaak na overlijden
Schoonmaak na overlijden.

Wie moet ik bellen voor de schoonmaak na overlijden?

Of er professionele hulp benodigd is voor de schoonmaak na overlijden hangt compleet af van de omstandigheden. Indien het een overlijden is waarbij weinig tot geen verontreiniging ontstaat is een professionele schoonmaak vaak overbodig.

Natuurlijk kunnen er altijd speciale omstandigheden zijn, zoals een overlijden als gevolg van een zeer besmettelijke ziekte, waardoor een professionele schoonmaak te adviseren is.

Indien er wel aanzienlijke verontreiniging is ontstaan, is het advies om een professional in te schakelen. Alles waarbij de verontreiniging groter is dan een gemiddeld dinerbord kan beter overgelaten worden aan getrainde schoonmaaktechnici.

Heeft u hulp nodig bij de schoonmaak na overlijden? Bel ons dan op 085 06 08 777. Wij staan 24/7 voor u beschikbaar door geheel Nederland.

Schoonmaak na overlijden als gevolg van drugsoverdosis.

Hoe ziet de schoonmaak na overlijden eruit?

Ieder overlijden is uniek en vereist een andere aanpak. Wel zijn er zaken die bij haast ieder overlijden voorkomen. De schoonmaakwerkzaamheden zien er in grote lijnen als volgt uit:

Ruimte veiligstellen

De eerste stap is het veiligstellen van de ruimte. Dit doen wij niet alleen om kruisbesmetting te voorkomen, maar ook om pottenkijkers buiten te houden.

Veiligheidsmiddelen

De tweede stap is het aantrekken van de benodigde persoonlijke beschermingsmiddelen. Denk aan laarzen, handschoenen, overalls, ademhalingsbescherming enzovoorts. Ook zorgen wij ervoor dat wij alle benodigde gereedschappen en machines ter plekke hebben zodat wij de plek van overlijden zo min mogelijk hoeven te verlaten.

Opruimen

De derde stap is om alle aanwezige losse voorwerpen op te ruimen. Een overlijden is vaak rommelig, vooral nadat de forensische dienst het onderzoek heeft afgerond. Het is dan ook niet ongewoon om allerlei voorwerpen verspreid te zien op de plek van overlijden variërend van schoenen en kleding tot aan papieren, dekens en etenswaren. Dit moet allemaal worden opgeruimd alvorens er kan worden gestart met schoonmaken.

Schoonmaken en desinfecteren

De vierde stap is het schoonmaken en desinfecteren van de verontreinigde oppervlakken. Alle verontreinigingen die zijn ontstaan gedurende en na het overlijden zoals bloed en lijkvocht worden verwijderd. Nadat alle visuele sporen zijn geëlimineerd worden de oppervlakken grondig gedesinfecteerd met industriële desinfectantia.

Ontgeuren

Ontgeuren is benodigd indien het een onopgemerkt overlijden betreft waarbij de overledene enkele dagen of langer in de woning heeft gelegen. Er ontstaat dan namelijk een lijklucht welke professioneel verwijderd moet worden. Het enkel luchten van de woning is niet voldoende en zal de geur niet verwijderen. Met de inzet van industriële ontgeuringsapparatuur neemt het ontgeuringsproces gemiddeld 1 á 2 uur in beslag.

Wat zijn de kosten voor de schoonmaak na overlijden?

De kosten zijn afhankelijk van de uit te voeren werkzaamheden. U kunt telefonisch een prijsopgave opvragen. Wij stellen u enkele vragen om een beeld te vormen van de situatie. Dit gesprek duurt vaak niet meer dan 5 minuten. Hierna ontvangt u van ons per e-mail een all-in prijsopgave.

Hulp nodig bij de schoonmaak na overlijden? Neem dan contact op met Frisse Kater BV. Wij zijn 24/7 inzetbaar en voeren werkzaamheden uit voor families, als woningbouwvereniging en andere partijen. Wij staan klaar om te helpen, wacht dus geen moment langer. Neem vrijblijvend contact met ons op via ons contactformulier, of mail / bel ons direct via info@frissekater.nl of 085 06 08 777.

(Like ons op Facebook en deel s.v.p. dit artikel via social media zodat je anderen hiermee kunt informeren.)

Over Frisse Kater B.V.

FRISSE KATER is opgericht in september 2014 en gespecialiseerd in het reinigen van extreme & uitzonderlijke situaties. Wij opereren landelijk en zijn 24/7, 365 dagen per jaar inzetbaar. De resultaten van ons werk zijn meer dan indrukwekkend. In tegenstelling tot andere reinigingsbedrijven houden wij ons (bijna) uitsluitend bezig met de reiniging van extreme & uitzonderlijke situaties. Hierin zijn wij beslist uniek in Nederland. Door deze specialisatie kunnen wij onze klanten compleet ontzorgen, en de persoonlijke aandacht geven die zij verdienen. Onze dienstverlening is altijd persoonlijk, met een ongeëvenaarde standaard van kwaliteit en service.

T: 085 06 08 777 E: info@frissekater.nl

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de maandelijkse e-mail nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste Frisse Kater nieuws.