Let op: Copycats en oplichters actief!

Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Let op: Copycats en oplichters actief!

Frisse Kater B.V. | 10+ Jaar Ervaring | 085 06 08 777

Het zal de meeste van jullie niet ontgaan zijn dat Frisse Kater B.V., mede door alle media aandacht, de afgelopen jaren sterk is gegroeid in naamsbekendheid. Dit heeft geleid tot een toename in het aantal aanvragen waar wij erg blij mee zijn. Frisse Kater B.V. is letterlijk met niks opgebouwd, en we zijn enorm trots op de successen die wij de afgelopen jaren hebben behaald.

Ons succes is niet onopgemerkt gebleven. Vanaf begin 2021 is er een (forse) toename geweest in het aantal copycats en oplichters die willen profiteren van ons succes.

Valse advertenties

Toen wij begonnen met het aanbieden van diensten zoals schoonmaak na overlijden waren er maar enkele bedrijven die deze diensten aanboden in Nederland. Zij opereerden onder de radar, en er was zo goed als niks over hen bekend. Deze bedrijven bestaan nog steeds, en vormen tezamen met Frisse Kater B.V. de ‘kerngroep’ in de wereld van extreme & uitzonderlijke reiniging.

Toen wij onze nieuwe diensten begonnen te promoten bedachten we nieuwe namen zoals ‘trauma & biohazard reiniging’. Termen die voorheen in Nederland niet gebruikt werden.

Nu zijn er tientallen bedrijven actief in Nederland die dit soort diensten claimen aan te bieden, en onze ‘termen’ gebruiken. Vanaf begin 2021 is een forse groei geweest in het aantal nieuwe bedrijven. De nieuwkomers kopiëren letterlijk 1-op-1- de teksten van onze website. Als zij wat beschaafder zijn worden de teksten gekopieerd met (kleine) aanpassingen om enigszins origineel over te komen.

Hetzelfde geldt voor foto’s en video’s die zij op de website gebruiken. De beelden worden lukraak van het internet geplukt om een vals beeld van professionaliteit te verkopen. Een van deze firma’s gebruikte notabene een foto van onze website waarop het gezicht van onze directeur te zien is!

Wij wensen een ieder zijn succes toe, maar dan moet dit wel op fatsoenlijke wijze gebeuren en niet door leugen en bedrog. Op de websites van deze firma’s wordt er geadverteerd met zinnen zoals ‘wij hebben jarenlange ervaring’, terwijl zij misschien nog maar enkele weken / maanden staan ingeschreven bij de KvK.

Er zitten ook firma’s tussen die al jaren bestaan, maar plotseling ‘extra’ diensten aanbieden onder hun eigen naam of een nieuwe dochter firma. Zo zagen wij recent bijvoorbeeld een loodgieter die plotseling ook actief is als crime scene cleaner. Wat de twee beroepen met elkaar te maken hebben is voor ons een raadsel. Maar het is een uiterst enge gedachte dat klanten denken een professionele crime scene cleaner in te huren, en er dan een loodgieter komt opdraven die de boel wel ‘even gaat schoonmaken’.

Incorrecte tarieven

Wij zijn altijd transparant geweest over onze tarieven. Helaas proberen de copycats en oplichters ook hier misbruik van te maken. Zij nemen onze tarieven over of contacteren ons voor valse aanvragen, en bieden vervolgens dezelfde diensten aan voor de helft van de prijs. Zij proberen op deze wijze klanten binnen te halen die anders nooit voor hun zouden kiezen.

Wat zij er niet bij vermelden is dat 1) ze geen flauw idee hebben waar ze mee bezig zijn, en 2) als zij eenmaal aan de slag gaan er plotseling ‘extra kosten’ bij komen. We krijgen ook berichten dat firma’s het werk incorrect / slecht uitvoeren, eisen om betaald te worden, en vervolgens verdwijnen waarna de klant hen nooit meer kan bereiken.

Zo was er een tijd geleden een opdracht waarbij een locatie die ons een halve dag had gekost om schoon te maken, werd gereinigd door een boedelontruimer die er 3 dagen over deed met 3 man personeel. Hij eiste gedeeltelijk contant uitbetaald te worden, en blokkeerde hierna het nummer van de klant. Het werk was incorrect uitgevoerd, waardoor de klant ons uiteindelijk toch nog moest inhuren.

Nogmaals, wij wensen een ieder zijn succes toe, maar niet door te liegen tegen klanten. Onze boodschap is dan ook: Schoenmaker, blijf bij je leest.

Ga enkel in zee met gerenommeerde bedrijven

Of het nou gaat om het verwijderen van duivenpoep of nicotineaanslag, het schoonmaken na een overlijden of een zwaar vervuilde woning, of een andere vorm van extreme / uitzonderlijke reiniging … huur hier enkel gerenommeerde, professionele, erkende bedrijven voor in.

Wij werken volgens strikte werkmethodes, protocollen, en procedures die wij zelf hebben ontwikkeld. Al ons personeel is getraind en opgeleid. De resultaten van ons werk zijn veelvuldig gedocumenteerd en publiekelijk te bezichtigen via foto’s en video’s. En in het geval dat er iets misgaat zijn wij hiervoor verzekerd.

Twijfelt u aan de professionaliteit van een firma let dan op de volgende punten:

1. Ga niet in zee met boedelontruimers die beweren ook gespecialiseerd te zijn in reinigingswerkzaamheden. Het ontruimen van een woning is iets heel anders dan deze professioneel schoonmaken, vooral na een traumatisch incident of bij zeer ernstige vervuiling.

2. Ga niet in zee met firma’s met dubieuze websites. Professionele bedrijven hebben professionele websites. Controleer ook of de teksten op de website niet gekopieerd zijn van de onze, of daar zeer sterk op lijken. De kans is dan groot dat het een copycat of oplichter betreft. Vaak staan de teksten ook vol met spellingsfouten en grammaticale taalfouten.

3. Controleer hoe lang de firma deze werkzaamheden aanbiedt en hoe lang zij staan ingeschreven bij de KvK. Een professionele firma met ruime ervaring kan uw vragen met kennis beantwoorden en heeft verstand van zaken.

4. Vraag altijd van tevoren naar een prijsindicatie per telefoon of mail. Firma’s die deze niet kunnen geven of stellen dat de werkelijke prijs zeer kan afwijken van de indicatie zijn (vaak) niet te vertrouwen. Iemand die dit soort werkzaamheden op dagelijkse basis uitvoert weet wat een opdracht kost en hoeveel tijd er gemiddeld voor benodigd is.

5. Ga niet in zee met bedrijven die enkel een 06-nummer hebben en geen fysiek kantoorpand, of waarvan het kantoor staat ingeschreven op een woonadres. Professionele firma’s hebben fysieke kantoorpanden waar zij hun spullen opslaan, schoonmaken, onderhouden etc.

6. Vraag of de firma verzekerd is, en indien er iets misgaat, wie voor de kosten zal opdraaien.

7. Ga niet in zee met firma’s waar u gedwongen wordt om contant te betalen.

8. Pas op voor neppe Google-reviews. Deze zijn tegenwoordig gewoon te koop. Als u ziet dat een firma allemaal 5-ster reviews heeft van accounts die maar 1 of 2 reviews hebben geplaatst, dan kunt u er haast met zekerheid vanuit gaan dat het hier om aangekochte reviews gaat.