De schoonmaak van hoarder woningen is altijd een uitdaging omdat er zoveel elementen bij komen kijken. Vaak worden hoarders ook verward met mensen die gewoonweg rommelig en ongeorganiseerd zijn. Je spreekt over hoarding wanneer een woning zodanig vervuild is geraakt dat sommige, de meeste, of zo niet alle kamers in de woning compleet onbruikbaar zijn geworden.

Hulp nodig bij het schoonmaken van een hoarder woning? Bel ons op 085 06 08 777

Factoren die de prijs bepalen

Omdat elke opdracht zo anders is, verschillen de kosten per opdracht ook drastisch. Sommige mensen kiezen ervoor illegale arbeidskrachten in te huren voor €10,00 per uur, en laten hen net zo lang doorwerken tot de opdracht geklaard is. Deze aanpak brengt diverse problemen met zich mee. Je weet niet wie je in huis haalt, de personen die het werk uitvoeren beschikken niet over de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen, de werknemers hebben geen tot weinig training gehad, noch zijn zij verzekerd, en kunnen de werkzaamheden tot nog meer schade leiden bij degenen die met de hoarding problematiek kampt. Men kan tijdens dit soort opdrachten ook flink gewond of ziek raken, dit brengt uiteraard weer een heel scala aan extra problemen met zich mee.

Bij het uitbrengen van een offerte voor de schoonmaak van hoarder woningen is een van de meest bepalende factoren voor de prijs de aanwezigheid van biologische gevaren. We refereren hier normaliter mee naar de aanwezigheid van materialen die kunnen leiden tot ziektes of infecties, zoals gebruikte naalden, ontlasting, urine, braaksel, bloed, lichaamsvloeistoffen etc. Niet elk bedrijf dat hoarder woningen schoonmaakt is getraind en gespecialiseerd in de schoonmaak van woningen waar ook biologische gevaren aanwezig zijn. Dit is extreem gespecialiseerd werk waarvoor veel kennis, kunde en training is vereist. Wanneer er biologische gevaren aanwezig zijn kunnen de kosten per uur gemakkelijk twee, drie of vier keer zo hoog worden.

Een andere belangrijke factor is de aanwezigheid van gevaarlijke materialen, zoals asbest. Het werken in ruimtes die vol zitten met gevaarlijke materialen is ook uiterst gespecialiseerd werk waarbij het uurtarief flink omhoog schiet.

Wat kost het schoonmaken van een hoarder woning?

Ernstig vervuilde woning.

De meest simpele hoarding schoonmaak opdrachten beperken zich tot het leegruimen van een woning, oftewel, klakkeloos alles weggooien. Dit soort opdrachten zijn vaak goedkoper en sneller uit te voeren dan een complete hoarding schoonmaak en beginnen vanaf ongeveer €40,00 á €50,00 per manuur, exclusief bijkomende kosten voor persoonlijke beschermingsmiddelen, afvalcontainers, voorrijkosten etc.).

Wanneer de hoarder zelf aanwezig is tijdens het schoonmaken zorgt dit er haast gegarandeerd voor dat de prijs ook hoger zal uitvallen. Het is voor een hoarder namelijk zeer moeilijk om spullen weg te gooien, en hij of zij zal ieder voorwerp eerst moeten bekijken en inspecteren. Hierdoor gaat het leegruimen stukken langzamer als normaal, en vallen de kosten uiteindelijk hoger uit. Het komt ook vaak voor dat het eventjes te veel wordt voor de hoarder, en hij of zij wilt pauzeren, of pas de volgende dag verder wilt gaan. Ook dit brengt extra kosten met zich mee.

Afvalcontainers

Kosten voor afvalcontainers spelen ook een grote rol in de uiteindelijke prijs. Vaak wordt er gekozen voor 10 kuub containers voor pak ‘m beet €480,- per stuk. Dit is wat één 10 kuub container kost om te bestellen bij de afvalcontainer leverancier zonder dat het bedrijf dat de ontruiming uitvoert er ook maar 1 cent op verdient. Voor een gemiddelde opdracht liggen de containerkosten vaak toch wel tussen de €1000,- á €2000,-

Extreem vervuilde slaapkamer leegruimen.

Schoonmaak

Nadat de woning is leeg geruimd moet deze ook worden schoongemaakt, dit zit niet in de prijs inbegrepen en is een geheel apart traject. Het is pas nadat alle troep is weggegooid dat er een offerte opgemaakt kan worden voor het schoonmaken. De prijs hiervoor is afhankelijk van de staat van vervuiling, en formaat van de woning. Vaak liggen de kosten ergens tussen de €1200,- en €2000,-

LEES OOK: VERZAMELWOEDE: NIET JE TYPISCHE SCHOONMAAKKLUS

Hulp nodig bij het opruimen en schoonmaken van een hoarder woning? Neem dan contact op met de Frisse Kater. Wij zijn 24/7 inzetbaar en voeren werkzaamheden uit voor families, als woningbouwvereniging en andere partijen. Wij staan klaar om te helpen, wacht dus geen moment langer. Neem vrijblijvend contact met ons op via ons contactformulier, of mail / bel ons direct via info@frissekater.nl of 085 06 08 777.

(Like ons op Facebook en deel s.v.p. dit artikel via social media zodat je anderen hiermee kunt informeren.)

Over Schoonmaakbedrijf Frisse Kater

FRISSE KATER is opgericht in september 2014 en gespecialiseerd in het reinigen van extreme & uitzonderlijke situaties. Wij opereren landelijk en zijn 24/7, 365 dagen per jaar inzetbaar. De resultaten van ons werk zijn meer dan indrukwekkend. In tegenstelling tot andere reinigingsbedrijven houden wij ons (bijna) uitsluitend bezig met de reiniging van extreme & uitzonderlijke situaties. Hierin zijn wij beslist uniek in Nederland. Door deze specialisatie kunnen wij onze klanten compleet ontzorgen, en de persoonlijke aandacht geven die zij verdienen. Onze dienstverlening is altijd persoonlijk, met een ongeëvenaarde standaard van kwaliteit en service.

T: 085 06 08 777 E: info@frissekater.nl

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de maandelijkse e-mail nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste Frisse Kater nieuws.