Kattenpis geur verwijderen

Frisse Kater B.V. | 10+ Jaar Ervaring | 085 06 08 777

Er staan online honderden artikelen over kattenpis geur verwijderen. In deze artikelen worden diverse huis- en schoonmaakmiddelen aangeraden om kattenpis geur te verwijderen. Echter, als mensen deze tips toepassen, blijkt het dat de tips helemaal niet werken. Vaak wordt het probleem zelfs verergerd. Waarom is dit?

De online tips vinden hun oorsprong in artikelen die geschreven zijn door verkopers en/of fabrikanten van geurverwijderingssprays. Deze tips worden vervolgens gekopieerd door andere websites en zo blijft het proces zich herhalen als een domino-effect. Niet wetende dat de originele tips enkel als doel hebben om de lezer eerst niet-werkende ‘natuurlijke’ oplossingen te laten proberen, zodat later uit frustratie het ‘wonder product’ aangeschaft wordt. Het is niks meer dan een verkooptruc.

Wij zijn niet van de verkooptrucs en geloven in eerlijkheid en transparantie. In dit blog-artikel zullen we toelichten hoe kattenpis geur effectief verwijderd kan worden.

Kattenpis geur verwijderen
Kattenpis geur verwijderen beton.

Wanneer kan je zelf kattenpis geur verwijderen?

Na 10+ jaar ervaring in het verwijderen van de meest extreme geuren kunnen wij met zekerheid stellen dat kattenpis de moeilijkste geur ter wereld is om te verwijderen. Dit is belangrijk om te vermelden omdat veel mensen denken dat het enkel een kwestie is van ‘even opdweilen en inspuiten’. Zo werkt het niet.

Indien een kat binnenshuis urineert kan dit enkel zelf opgeruimd worden onder de volgende voorwaarden:

  • Het betreft een eenmalig incident
  • Het incident wordt direct of zeer snel opgemerkt
  • Het oppervlak is non-poreus (beton is hiervan uitgezonderd)

Indien aan al deze drie voorwaarden wordt voldaan kan je het zelf opruimen. Doe dit als volgt:

  1. Dep de urine droog met keukenpapier
  2. Spoel het oppervlak goed schoon met water
  3. Droog het oppervlak met keukenpapier
  4. Spuit het oppervlak in met een geurverwijderingsproduct speciaal ontworpen voor urinegeur en laat dit luchtdrogen

Belangrijk: Wijk niet van deze stappen af, en gebruik geen producten zoals Biotex, dettol, azijn, bleekmiddel enzovoorts. Dit soort producten zullen het probleem alleen maar verergeren.

Indien het incident op een tapijt of bankstel heeft plaatsgevonden, schakel dan een meubelreinigingsbedrijf in. Let op: dit werkt alleen bij eenmalige incidenten, indien er meermaals op dezelfde plek is geürineerd is de kans op succes zeer minimaal. Vaak is het goedkoper om het voorwerp te vervangen.

Kattenpis geur verwijderen d.m.v. onze eigen, unieke schoonmaakmethode.

 Professionele hulp

Toen wij in het begin van ons bestaan aanvragen kregen voor het verwijderen van kattenpis geur wisten wij niet goed hoe dit op te lossen. Het heeft dan ook enkele jaren van experimenteren gekost alvorens wij een werkend proces hebben kunnen ontwikkelen.

Onze focus lag initieel te veel op het in een keer oplossen van het probleem. Gaandeweg kwamen wij erachter dat er geen wonderproduct bestaat. Kattenpis geur verwijderen doe je door dit stap-voor-stap af te breken. Hier hebben wij dan ook onze schoonmaakprocedure omheen gebouwd. Wij zijn tevens de enige firma in Nederland die met succes kattenurine geur kan verwijderen.

Met deze methode kunnen wij alle oppervlakken binnenshuis geurvrij krijgen. De enige uitzondering hierop is het ontgeuren van matrassen en stoffen oppervlakken zoals gordijnen, bankstellen, tapijten enzovoorts. Het ontgeuren hiervan is gewoonweg zo duur dat het goedkoper is om te kiezen voor vervanging.

Het gehele proces kent 12-stappen. In het kort ziet dit er als volgt uit:

Lokaliseren

Tarieven voor kattenpis geur verwijderen worden berekend op basis van het aantal totale te behandelen vierkante meters. Een kamer die naar urine stinkt hoeft niet altijd volledig bevuild te zijn. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat enkel één hoek vervuild is en het daadwerkelijke schoon te maken oppervlak hierdoor niet groter is dan 1 of 2 vierkante meter.

De eerste stap is daarom altijd het lokaliseren van de vervuilde plekken zodat het totale te behandelen vierkante meter oppervlak bepaald kan worden. Zo kunnen wij altijd op voorhand een duidelijke prijsopgave opstellen.

Verwijderen

Na het lokaliseren van alle schoon te maken oppervlakken is het belangrijk om de fysieke vervuiling te verwijderen. Dit klinkt simpeler dan het is. Een aantal jaar geleden werden wij bijvoorbeeld ingehuurd door een woningcorporatie die eerst een andere firma had ingeschakeld. Deze firma had de woning drie keer ‘gereinigd’ maar zonder succes.

Ondanks dat de gehele woning was leeggehaald en schoongemaakt, konden wij toch nog 16 vuilniszakken met afval vullen! Dit was allemaal fysieke vervuiling achtergelaten door de katten van de bewoonster die niet goed was verwijderd.

Indien de fysieke vervuiling niet wordt verwijderd zullen alle verdere stappen compleet nutteloos zijn. Dit is misschien dan ook wel de meest belangrijke stap in het gehele proces.

Neutraliseren

Na het verwijderen van de fysieke vervuiling neutraliseren wij de oppervlakken. Dit zorgt ervoor dat wij een zo schoon als mogelijk oppervlak hebben om mee te werken. Vaak zie je namelijk dat mensen allerlei producten over de urine heen spuiten of gieten zoals azijn, bleekmiddel, of ammoniak. Deze verontreinigingen verstoren ons schoonmaakproces en moeten daarom worden geneutraliseerd.

Urine afbreken

Nadat de oppervlakken zijn voorbereid kan er gestart worden met de afbraak van de urine. Dit begint met het onttrekken van de urine uit het oppervlak d.m.v. chemicaliën die de urine naar boven toe duwen. Hierna worden er andere chemicaliën ingezet om de aanwezige urinerestanten af te breken.

Verzegelen

Nadat het oppervlak grondig is schoongemaakt is de kattenpis geur volledig of merendeels verdwenen. Voor sommige oppervlakken is dit voldoende, of laten wij bij de klant wat product achter om het oppervlak nog enkele dagen licht na te behandelen.

Als extra voorzorgsmaatregel kunnen wij nog een stap verder gaan door het oppervlak te verzegelen met een speciale coating. De coating creëert als het ware een barrière tussen het oppervlak en de buitenlucht. Zo kunnen wij maximale bescherming bieden.

Hulp nodig bij het verwijderen van kattenpis geur? Neem dan contact op met Frisse Kater BV. Wij zijn 24/7 inzetbaar en voeren werkzaamheden uit voor families, als woningbouwvereniging en andere partijen. Wij staan klaar om te helpen, wacht dus geen moment langer. Neem vrijblijvend contact met ons op via ons contactformulier, of mail / bel ons direct via info@frissekater.nl of 085 06 08 777.

(Like ons op Facebook en deel s.v.p. dit artikel via social media zodat je anderen hiermee kunt informeren.)

Over Frisse Kater B.V.

FRISSE KATER is opgericht in september 2014 en gespecialiseerd in het reinigen van extreme & uitzonderlijke situaties. Wij opereren landelijk en zijn 24/7, 365 dagen per jaar inzetbaar. De resultaten van ons werk zijn meer dan indrukwekkend. In tegenstelling tot andere reinigingsbedrijven houden wij ons (bijna) uitsluitend bezig met de reiniging van extreme & uitzonderlijke situaties. Hierin zijn wij beslist uniek in Nederland. Door deze specialisatie kunnen wij onze klanten compleet ontzorgen, en de persoonlijke aandacht geven die zij verdienen. Onze dienstverlening is altijd persoonlijk, met een ongeëvenaarde standaard van kwaliteit en service.

T: 085 06 08 777 E: info@frissekater.nl

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de maandelijkse e-mail nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste Frisse Kater nieuws.