Kakkerlakkenplaag in vervuilde woning

Frisse Kater B.V. | 10+ Jaar Ervaring | 085 06 08 777

Kakkerlakken komen overal ter wereld voor. Iedereen is dan ook bekend met kakkerlakken. De zeer vindingrijke insecten die in je woning kunnen leven, eten en voortplanten zonder dat je hier weet van hebt.

Kakkerlakken zijn alleseters. Velen van hen komen dan ook in contact met materialen die allerlei bacteriën en virussen met zich meedragen. Kakkerlakken kunnen bacteriën in hun ingewanden of op hun benen meedragen, en voedsel of gebruiksvoorwerpen contamineren bij aanraking.

Sommige mensen kunnen allergische en astma achtige reacties ervaren door het inademen van de afgevallen huid en uitwerpselen van kakkerlakken. Hoewel kakkerlakken kunnen bijten, gebeurt dit zelden. Bij een beet zijn de verwondingen zelden ernstig. De beten kunnen irritatie en zwelling veroorzaken, en het is mogelijk dat verwondingen geïnfecteerd raken.

Hoewel de meeste mensen kakkerlakken associëren met vervuilde of verlaten woningen, kunnen zij evengoed ook in schone woningen voorkomen. Mocht je daarom kakkerlakken aantreffen, raak dan niet in paniek. Het aantreffen van kakkerlakken is niet direct een teken dat je woning vervuild is. Zelfs wanneer je met regelmaat schoonmaakt en je huis net en ordelijk houdt, kunnen kakkerlakken zonder al te veel moeite voedsel en water vinden. Hierdoor kunnen zij in vele verschillende soorten omstandigheden gedijen.

kakkerlakken
Vervuilde woningen zullen sneller kakkerlakken aantrekken.

Waar worden kakkerlakken door aangetrokken?

Wanneer wij woningen moeten ontruimen en schoonmaken met een kakkerlakkenplaag is het altijd overduidelijk waar de kakkerlakken door worden aangetrokken. Dit zijn vaak (extreem) vervuilde woningen met vaak ook sporen van waterschade.

Woningen die overvol staan met rommel en afval zijn ideale verblijfplaatsen voor kakkerlakken. Zij zijn namelijk dol op krappe, donkere ruimtes. De aanwezige rommel biedt hen genoeg schuilplekken en al het afval voldoende voedsel. Kakkerlakken eten alles. Diervoer, meel, broodkruimels, GFT-afval, karton, papier enzovoorts.

Kruimels, bedorven voedsel en overvolle vuilniszakken zijn echter niet de enige aantrekkingsbronnen voor kakkerlakken. Zij houden ook van stilstaand water door bijv. een lekkende leiding, waterschade of de waterbakken van je huisdieren.

Hoewel niet alle woningen met kakkerlakken vervuild zijn, is het wel zo dat schone woningen over het algemeen minder zaken bevatten waar kakkerlakken door worden aangetrokken. Vergeet echter niet dat kakkerlakken zeer vindingrijk zijn en kunnen overleven op kruimels, een stuk zeep, verfdeeltjes of kleine druppels water.

Wanneer kakkerlakken eenmaal binnen zijn zullen zij altijd een manier vinden om te overleven. Eén kakkerlakkenechtpaar kan, bij optimale omstandigheden, in één jaar zo’n 400.000 nakomelingen krijgen! De meeste kakkerlakken bereiken binnen 35 dagen volwassenheid. Het zal daarom niet lang duren voordat zij je gehele woning overnemen.

Kakkerlaken houden van vieze en vochtige ruimtes.

Kakkerlakken infestatie door vervuilde woning

Wanneer je een (extreem) vervuilde woning hebt in combinatie met een kakkerlakkenplaag zit er niks anders op dan de gehele woning aan te pakken. De complete woning zal ontruimd moeten worden, inclusief grote spullen zoals bankstellen en witgoed. Zoals vermeld houden kakkerlakken van krappe, donkere ruimtes. Zij kruipen dan ook overal in zoals je televisie, koelkast en wasmachine. In sommige gevallen zullen ook de vloeren verwijderen moeten worden.

Hierna moet de gehele woning grondig worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Kakkerlakken kunnen drie maanden overleven zonder iets te eten. Een grondige dieptereiniging is daarom geen overbodige luxe. Pas na het leegruimen en schoonmaken van de woning kan de ongediertebestrijder effectief de kakkerlakken bestrijden.

Hulp nodig bij het schoonmaken van een vervuilde woning? Neem dan contact op met Frisse Kater BV. Wij zijn 24/7 inzetbaar en voeren werkzaamheden uit voor families, als woningbouwvereniging en andere partijen. Wij staan klaar om te helpen, wacht dus geen moment langer. Neem vrijblijvend contact met ons op via ons contactformulier, of mail / bel ons direct via info@frissekater.nl of 085 06 08 777.

(Like ons op Facebook en deel s.v.p. dit artikel via social media zodat je anderen hiermee kunt informeren.)

Over Frisse Kater B.V.

FRISSE KATER is opgericht in september 2014 en gespecialiseerd in het reinigen van extreme & uitzonderlijke situaties. Wij opereren landelijk en zijn 24/7, 365 dagen per jaar inzetbaar. De resultaten van ons werk zijn meer dan indrukwekkend. In tegenstelling tot andere reinigingsbedrijven houden wij ons (bijna) uitsluitend bezig met de reiniging van extreme & uitzonderlijke situaties. Hierin zijn wij beslist uniek in Nederland. Door deze specialisatie kunnen wij onze klanten compleet ontzorgen, en de persoonlijke aandacht geven die zij verdienen. Onze dienstverlening is altijd persoonlijk, met een ongeëvenaarde standaard van kwaliteit en service.

T: 085 06 08 777 E: info@frissekater.nl

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de maandelijkse e-mail nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste Frisse Kater nieuws.