Je handen wassen is ontzettend belangrijk! Niet enkel voor je persoonlijke hygiëne, maar ook voor die van de mensen om je heen. Om bacteriën en virussen op afstand te houden, is het essentieel dat we onze handen met regelmaat wassen. Om je eigen gezondheid en die van degenen om je heen te beschermen, bieden we in dit artikel enkele tips over het correct wassen van de handen.

Handen wassen: De juiste manier

We raken dagelijks zoveel voorwerpen en oppervlakken aan dat het haast onmogelijk is om te weten waar we allemaal mee in contact komen. Deurhendels op kantoor, keyboards in de computerruimte, en pompen bij het benzinestation worden dagelijks honderden keren aangeraakt, als het niet meer is. Het is onhaalbaar om te achterhalen met wat voor bacteriën we tijdens het aanraken van deze oppervlakken mee in aanraking komen. Iets ‘even aanraken’ kan er al toe leiden dat we in contact komen met griep, verkoudheid, of andere infecterende ziekten. De beste manier om je hiertegen te beschermen? Juist, je handen wassen!

Natte handen

Om te beginnen moeten eerst de handen nat gemaakt worden. Je wilt hier uiteraard schoon, stromend water voor gebruiken. Het water zou warm moeten zijn, maar niet zo warm dat het je handen verbrandt. Het natmaken van de handen voordat er zeep wordt aangebracht is belangrijk, omdat het water zal helpen bij het activeren van de zeep en daarmee het schoonmaken van de handen.

handen wassen

Een schone wasbak is uiteraard ook belangrijk!

Breng zeep aan en begin met soppen

Wanneer de handen goed nat zijn, kan zeep aan het feestje toegevoegd worden. Voor de meeste zepen heb je enkel een hoeveelheid zeep nodig ter grootte van een stuiver. Schrob je handen hierna grondig door ze krachtig ineen te wrijven. Doe dit grondig, aangezien er vele hoekjes en gaatjes zijn waar bacteriën zich schuil kunnen houden. Schrob onder de vingernagels, tussen de vingers, en vergeet niet om je polsen ook schoon te maken. Het insoppen van de handen zou minstens 20 seconden moeten duren.

Afspoelen

Zet het water weer aan en spoel alle zeep van je handen af terwijl je ze in elkaar blijft wrijven. Wees net zo grondig bij het afspoelen als tijdens het insoppen, en spoel ook alle moeilijk te bereiken plekken goed af.

LEES OOK: INFECTIEZIEKTES EN HOE JE JEZELF HIERTEGEN KAN BESCHERMEN

Drogen

Nadat de handen volledig zijn afgespoeld en zeep-vrij zijn, is het tijd om ze te drogen. Pak een schone handdoek erbij en wrijf hiermee je handen goed droog. Je kan voor het drogen uiteraard ook papieren doeken of handdrogers gebruiken. Wanneer de handen goed droog zijn ben je klaar. Gefeliciteerd! Je hebt je handen correct gewassen.

Het wassen van de handen is belangrijk; en iets wat eigenlijk onontkoombaar is. Het is een simpel proces dat een gigantisch verschil kan maken niet enkel onze gezondheid, maar ook die van onze vrienden, collega’s, en geliefden.

(Like ons op Facebook en deel s.v.p. dit artikel via social media zodat je anderen hiermee kunt informeren.)

Over Schoonmaakbedrijf Frisse Kater

FRISSE KATER is opgericht in september 2014 en gespecialiseerd in het reinigen van extreme & uitzonderlijke situaties. Wij opereren landelijk en zijn 24/7, 365 dagen per jaar inzetbaar. De resultaten van ons werk zijn meer dan indrukwekkend. In tegenstelling tot andere reinigingsbedrijven houden wij ons (bijna) uitsluitend bezig met de reiniging van extreme & uitzonderlijke situaties. Hierin zijn wij beslist uniek in Nederland. Door deze specialisatie kunnen wij onze klanten compleet ontzorgen, en de persoonlijke aandacht geven die zij verdienen. Onze dienstverlening is altijd persoonlijk, met een ongeëvenaarde standaard van kwaliteit en service.

T: 085 06 08 777 E: info@frissekater.nl