Extreem vervuilde badkamer of toilet schoonmaken

Frisse Kater B.V. | 10+ Jaar Ervaring | 085 06 08 777

Een gedeelte van ons werk omvat het schoonmaken van extreem vervuilde badkamers en toiletten. Dit kunnen opdrachten zijn waarbij enkel de badkamer of het toilet schoongemaakt moet worden, of opdrachten waarbij de gehele woning schoongemaakt moet worden inclusief de badkamer en het toilet.

De vervuiling die wij hierbij aantreffen is zeer divers. Het kunnen bijvoorbeeld badkamers zijn die als urinoir zijn gebruikt door de bewoner en/of huisdieren. Toiletten die verstopt geraakt zijn maar toch nog werden gebruikt door de bewoner(s). Of bijvoorbeeld badkamers die tientallen jaren niet zijn schoongemaakt en onder de kalk, vet, ontlasting en urine zitten.

Extreem vervuild badkamer toilet
Voorbeeld van extreem vervuilde toiletruimte.

Zelf je badkamer of toilet schoonmaken vs. professionele hulp inschakelen

De meeste mensen zijn prima in staat hun eigen badkamer en toilet schoon te maken. Zolang je dit wekelijks bijhoudt (i.e. ontkalken, ontvetten, spoelen etc.) zal de situatie niet snel escaleren. In de meeste badkamers en toiletruimtes zie je na verloop van tijd wel opbouw van vet- en kalkaanslag verschijnen wat voor de meeste mensen moeilijk te verwijderen is.

Dit is echter niet dusdanig extreem dat er een gespecialiseerde reinigingsfirma voor ingehuurd moet worden. Een regulier schoonmaakbedrijf kan dit prima voor u verhelpen. Maar wanneer is professionele hulp dan wel benodigd?

Riooloverstromingen

Riooloverstromingen kunnen een ieder overkomen. Bij een riooloverstroming komt er veel rioolwater vrij uit het toilet of de doucheput. De vervuiling hierbij kan variëren van enkel de aanwezigheid van vervuild water tot aan grote hoeveelheden stront. Riooloverstromingen brengen enorm veel schadelijke bacteriën met zich mee en kunnen een serieus gevaar vormen voor de gezondheid. Maak dit daarom nooit zelf schoon maar huur altijd een professionele reinigingsfirma in. De kosten worden in het merendeel van de gevallen vergoed door de verzekeraar.

Verwaarlozing

Het overgrote deel van de vervuilde badkamers en toiletten die wij schoonmaken betreffen situaties waarbij de bewoner zijn of haar woning ernstig heeft verwaarloosd. Dit kan zijn door ziekte, verslaving of een andere oorzaak. Indien er huisdieren aanwezig zijn zien wij dat de bewoner deze vaak niet meer kan uitlaten en daardoor de dieren hun behoefte in de badkamer doen.

Bij verwaarlozing kan de vervuiling variëren van licht tot zeer ernstig. Bij lichte vervuiling is er veel stof, vet- en kalkaanslag aanwezig. Er kunnen ook her en der sporen aanwezig zijn van urine en ontlasting. Bij de zwaardere opdrachten is het iedere keer een mysterie wat wij zullen aantreffen. Dit kan variëren van badkamers met honderden kilo’s ontlasting tot aan badkuipen die volledig zijn vol gepoept of toiletten waarbij de drollen een halve meter boven de pot uitsteken.

Dergelijke extreem vervuilde badkamers en toiletten moeten altijd aan een professionele reinigingsfirma overgelaten worden. De aanwezige vervuiling is niet alleen gevaarlijk voor de gezondheid, maar ook zeer lastig om te verwijderen zonder de juiste knowhow, chemicaliën en materialen.

Extreem vervuilde toiletruimte schoonmaken.

Voorbeeld casus

Enige tijd geleden werden wij ingeschakeld om een toiletruimte schoon te maken (zie video hierboven). Het betrof een nieuwbouwwoning. De toiletruimte was binnen een tijdspan van circa 1,5 jaar extreem vervuild geraakt.

Het toilet was om onbekende redenen verstopt geraakt. De bewoner durfde uit schaamte niet om hulp te vragen en bleef gebruik maken van het toilet. Toen de toiletpot uitpuilde met ontlasting, en de gehele toiletruimte was gevuld met gebruikt toiletpapier werd besloten om de badkamer als toiletruimte te gaan gebruiken.

In de badkamer hing een dusdanig sterke ammoniaklucht dat deze door de gehele woning te ruiken was. De hoeveelheid ammoniak in de lucht was zo hoog dat de woning niet meer geschikt voor bewoning was.

Op verzoek van de bewoner hebben wij zowel de badkamer als toiletruimte compleet schoongemaakt, gedesinfecteerd en ontgeurd. Na de schoonmaak heeft de bewoner hulp gekregen om een herhaling van de situatie te voorkomen.

Hulp nodig bij het schoonmaken van een extreem vervuilde badkamer of toiletruimte? Neem dan contact op met Frisse Kater BV. Wij zijn 24/7 inzetbaar en voeren werkzaamheden uit voor families, als woningbouwvereniging en andere partijen. Wij staan klaar om te helpen, wacht dus geen moment langer. Neem vrijblijvend contact met ons op via ons contactformulier, of mail / bel ons direct via info@frissekater.nl of 085 06 08 777.

(Like ons op Facebook en deel s.v.p. dit artikel via social media zodat je anderen hiermee kunt informeren.)

Over Frisse Kater B.V.

FRISSE KATER is opgericht in september 2014 en gespecialiseerd in het reinigen van extreme & uitzonderlijke situaties. Wij opereren landelijk en zijn 24/7, 365 dagen per jaar inzetbaar. De resultaten van ons werk zijn meer dan indrukwekkend. In tegenstelling tot andere reinigingsbedrijven houden wij ons (bijna) uitsluitend bezig met de reiniging van extreme & uitzonderlijke situaties. Hierin zijn wij beslist uniek in Nederland. Door deze specialisatie kunnen wij onze klanten compleet ontzorgen, en de persoonlijke aandacht geven die zij verdienen. Onze dienstverlening is altijd persoonlijk, met een ongeëvenaarde standaard van kwaliteit en service.

T: 085 06 08 777 E: info@frissekater.nl