Drugslab schoonmaken

Frisse Kater B.V. is dé specialist op het gebied van drugslab schoonmaak

Drugslab schoonmaken

Frisse Kater B.V. | 10+ Jaar Ervaring | 085 06 08 777

Frisse Kater BV is het enige bedrijf in Nederland (en België) dat gespecialiseerd is in het schoonmaken van illegale drugslabs. De productie van synthetische drugs vindt plaats in illegale druglabs. Deze drugs komen voor in de vorm van vloeistof, pillen of poeder. Bekende voorbeelden hiervan zijn o.a. XTC en amfetamine. Drugslabs komen meestal voor in bedrijfspanden op industrieterreinen, boerderijen, en afgelegen gebouwen. Echter kunnen deze ook middenin woonwijken voorkomen.

Het schoonmaken van illegale drugslabs zou enkel en alleen uitgevoerd moeten worden door getraind personeel. Woningen en ruimtes die als drugslab hebben gefunctioneerd zijn enorm verontreinigd en vormen een serieus gevaar voor de gezondheid.

Reinigingsmethode

Er bestaat tot op heden nog geen universele reinigingsmethode die een volledig schoon en veilig resultaat garandeert. Vele van de reinigingsmethodes die zijn ontwikkeld en worden gebruikt zijn ontstaan door praktijkervaring te combineren met theoretische kennis.

Hoewel er nooit volledige veiligheid gegarandeerd kan worden, bieden de huidige procedures wel voldoende ondersteuning aan professionele saneerders om de giftige chemicaliën die worden gebruikt bij de productie van synthetische drugs sterk te verminderen. En daarmee woningen en ruimtes weer naar een leefbare toestand terug te brengen. Indien gewenst kunnen wij ook hygiënemetingen en bijbehorende rapportages verzorgen voor en na de schoonmaakwerkzaamheden zodat er aangetoond kan worden dat de schadelijke stoffen zijn gereduceerd tot een veilige hoeveelheid.

Ventileren

Het ontmantelen van drugslabs gebeurt door milieuspecialisten die alle chemicaliën en apparaten meenemen en afvoeren. Nadat het drugslab is ontmanteld moet dit goed worden geventileerd. Kortstondig ventileren is vaak niet voldoende. Het is te adviseren om de ruimte(s) minstens enkele dagen intensief te ventileren alvorens te starten met het schoonmaakproces.

Ontruimen

Tijdens de productie van synthetische drugs kunnen er dampen en stoffen vrijkomen die zich verspreiden door de ruimte. Deze verontreinigingen worden geabsorbeerd door de aanwezige materialen en oppervlakken. Het kan ook voorkomen dat er chemicaliën op de vloer gemorst worden, welke vervolgens ernstige verontreiniging veroorzaken van de vloer. Tijdens de initiële inspectie wordt bepaald welke voorwerpen en oppervlakken mogen blijven, en welke zullen worden verwijderd en afgevoerd.

Stofzuigen

Nadat de ruimtes zijn geventileerd en leeggeruimd voor zover nodig, moeten alle harde oppervlakken worden schoon gezogen. Hiervoor worden professionele, veiligheidszuigers gebruikt om zoveel mogelijk van de verontreinigingen te verwijderen.

Wassen

Na het stofzuigen moeten alle oppervlakken zoals muren, plafonds, vloeren, aanrechten, kastjes etc. worden gewassen. Dit gebeurt met een speciaal reinigingsmiddel. Eerst vindt er een voorwas plaats om zoveel mogelijk van de zware verontreiniging te verwijderen.

Mocht na deze voorwas blijken dat sommige oppervlakken zeer ernstige, hardnekkige vlekken vertonen dan is het advies om deze te verwijderen en te vervangen. Dit kan van toepassing zijn op allerlei oppervlakken en voorwerpen.

Hierna vindt er een grondige wasbeurt van alle ruimtes plaats. Ook hierbij wordt er een geschikt reinigingsmiddel gebruikt om alle plafonds, muren, vloeren enz. grondig schoon te maken. De oppervlakken worden behandeld, geschrobd, en schoongespoeld. Wij adviseren altijd om dit proces minstens driemaal te herhalen. Afhankelijk van de situatie kan het ook zo zijn dat dit proces nog vele malen meer moet worden herhaald.

Schilderen

Na het schoonmaken is het te adviseren om alle muren en plafonds af te dichten met een speciale coating. Dit is geen verplichting, en ook niet altijd benodigd. In sommige gevallen kan het als een extra voorzorgsmaatregel dienen, in andere gevallen zal het gewoonweg benodigd zijn om de ruimtes weer naar een leefbare staat terug te brengen. De aan te brengen coating biedt een barrière tussen de verontreinigde oppervlakken en iedereen die mogelijk in contact kan komen met deze oppervlakken.

De bovenstaande omschrijving is enkel een korte samenvatting van het schoonmaakproces. Uiteraard kent het gehele proces meer stappen en kenmerken. Maar zelfs dan zijn dit enkel richtlijnen. Iedere drugslab is uniek en behoeft daarom maatwerk.

Wij staan 24/7 klaar voor u. Welke procedure het beste is voor uw specifieke situatie moet door een professional worden bepaald. Wij zijn 24/7 inzetbaar en voeren werkzaamheden uit voor families, als woningbouwvereniging en andere partijen. Wij staan klaar om te helpen, wacht dus geen moment langer. Neem vrijblijvend contact met ons op via ons contactformulier, of mail / bel ons direct via info@frissekater.nl of 085 06 08 777.