Bloed verwijderen op werk

Frisse Kater B.V. | 10+ Jaar Ervaring | 085 06 08 777

Ook op ons werk kunnen wij aan bloed en lichaamsvloeistoffen worden blootgesteld – of het nu gaat om een kleine papiersnee of een ernstiger ongeval zoals een val van hoogte of een stomp met een zwaar voorwerp.

Wanneer er bloed of lichaamsvloeistoffen aanwezig zijn, is er altijd een risico op mogelijke infectie, ziekte en besmetting indien dit niet op de juiste manier wordt opgeruimd. In dit blog-artikel zullen we de mogelijke risico’s bespreken m.b.t. het opruimen van bloed en hoe dit op de beste manier kan worden opgeruimd.

Let op: Als de plas met bloed of lichaamsvloeistoffen groter is in formaat dan een regulier dinerbord, adviseren wij altijd om een professional in te schakelen. Onze schoonmaaktechnici staan 24/7 klaar om te helpen. Bel ons op 085 06 08 777.

Bloed verwijderen op werk na dodelijk ongeval.
Bloed verwijderen op werk na dodelijk ongeval.

Bloed opruimen

Als het een kleine hoeveelheid bloed betreft, zoals een paar druppels of een kleine vlek, dan kun je de volgende stappen volgen om het op te ruimen. Deze stappen zijn enkel toepasbaar voor lichte vervuiling, bij ernstige vervuiling moet de hulp ingeschakeld worden van een getraind professional die beschikking heeft over de juiste materialen en middelen.

Handschoenen

Trek als eerste een paar wegwerphandschoenen aan. Zelfs wanneer het een zeer kleine vlek of opgedroogd bloed betreft. Handschoenen bieden een extra laag bescherming en voorkomen verspreiding van besmetting.

Bleekmiddel

Het eerste waar vaak aan wordt gedacht bij het opruimen van bloed is het gebruik van bleekmiddel of alcohol. Isopropylalcohol is geschikt om een oppervlak te desinfecteren. Bleekmiddel kan echter beter vermeden worden. Het is een extreem agressieve chemische stof die meer kwaad dan goed doet. Gebruik liever een natuurlijke oplossing zoals water met zout. Laat het zoutwater een paar minuten op de vlek of het oppervlak inwerken.

Bloed verwijderen op werk na dodelijk ongeval.

Afvegen

Na enkele minuten kan het oppervlak afgeveegd worden met een vel keukenpapier. Je kan ook een schoonmaakdoek gebruiken. Het kan zo zijn dat je misschien even goed moet schrobben om de vlek compleet te verwijderen. Gooi hierna de gebruikte materialen weg.

Bloed van papier verwijderen

Bij een papiersnee kan er bloed op papier terechtkomen. Veel mensen vragen zich af hoe dit verwijderd kan worden. Bloed hecht zich op een moleculair niveau aan papier. Het is daarom lastig om de bloedvlek te verwijderen. Voor het beste resultaat moet er snel gehandeld worden. Maak een watje nat met koud water, en dep de vlek met het watje om deze te verdunnen. Neem vervolgens een droog vel keukenpapier en dep het bevlekte gebied om het water en vocht op te nemen. Gebruik hierbij altijd enkel koud water. Warm of heet water zal het probleem alleen verergeren.

Desinfecteren

Nadat het oppervlak is schoongemaakt is het belangrijk dit te desinfecteren om verdere besmetting te voorkomen. Desinfectie helpt het voorkomen van verspreiding van ziekteverwekkers. Gebruik hiervoor isopropylalcohol en verdun het tot een oplossing van 70% in een sprayfles. Spuit het oppervlak in, laat het vijf minuten liggen, en droog het hierna af met keukenpapier.

Handen wassen

Nadat het bloed is verwijderd en het oppervlak is gedesinfecteerd, kan je de handschoenen uittrekken en je handen wassen. Was je handen minstens 20 seconden met water en zeep. Je kan ook desinfecterende handgel gebruiken (minstens 60% alcohol content) als er geen water en zeep beschikbaar is.

Voorkomen is beter dan genezen. Heeft er ernstig bloedverlies opgetreden op werk, neem dan geen risico’s en neem contact op met Frisse Kater BV. Wij staan 24/7 klaar om te helpen en hebben 10+ jaar aan ervaring in het opruimen van extreme & uitzonderlijke situaties.

Hulp nodig bij de schoonmaak van bloed? Neem dan contact op met Frisse Kater BV. Wij zijn 24/7 inzetbaar en voeren werkzaamheden uit voor families, als woningbouwvereniging en andere partijen. Wij staan klaar om te helpen, wacht dus geen moment langer. Neem vrijblijvend contact met ons op via ons contactformulier, of mail / bel ons direct via info@frissekater.nl of 085 06 08 777.

(Like ons op Facebook en deel s.v.p. dit artikel via social media zodat je anderen hiermee kunt informeren.)

Over Frisse Kater B.V.

FRISSE KATER is opgericht in september 2014 en gespecialiseerd in het reinigen van extreme & uitzonderlijke situaties. Wij opereren landelijk en zijn 24/7, 365 dagen per jaar inzetbaar. De resultaten van ons werk zijn meer dan indrukwekkend. In tegenstelling tot andere reinigingsbedrijven houden wij ons (bijna) uitsluitend bezig met de reiniging van extreme & uitzonderlijke situaties. Hierin zijn wij beslist uniek in Nederland. Door deze specialisatie kunnen wij onze klanten compleet ontzorgen, en de persoonlijke aandacht geven die zij verdienen. Onze dienstverlening is altijd persoonlijk, met een ongeëvenaarde standaard van kwaliteit en service.

T: 085 06 08 777 E: info@frissekater.nl

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de maandelijkse e-mail nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste Frisse Kater nieuws.