De barrières tussen professionele biohazard schoonmaak technici en reguliere (huishoudelijke) schoonmakers kunnen ietwat vaag zijn. Als op werk iemand bijvoorbeeld een bloedneus krijgt, en er enkele druppels bloed op een bureaustoel terechtkomen zal de gemiddelde schoonmaker dit waarschijnlijk zonder protest proberen schoon te krijgen. Waar ligt nou exact de scheidingslijn tussen de twee beroepen?

Ervaring, Expertise, en Uitrusting

Er is een fundamenteel verschil tussen een spetter bloed op een bureaustoel, en een gigantisch medisch incident of een geweldsdelict. Grote hoeveelheden bloed zullen diep in oppervlakken intrekken, vaak door de voegen en naden heen, als ook door ondervloeren en soms zelfs diep in beton. Een reguliere schoonmaker bezit niet over de know-how, materialen en middelen om zoiets schoon te krijgen.

Voor dergelijke situaties komen dan ook gespecialiseerde bedrijven als de onze in actie. Niet alleen bezitten wij de kennis om te weten waar we naar op zoek moeten gaan, maar ook de uitrusting die het mogelijk maakt om bijv. diep in de poriën te treden van diverse oppervlakken en het gevaarlijke materiaal eruit te trekken. In de praktijk betekent dit voor de klant dat wij meer van de ruimte kunnen behouden en zo min mogelijk schade zullen aanbrengen tijdens het saneren.

Uiteraard worden wij niet enkel ingeschakeld voor het opruimen van bloed, maar ook voor lichaamssappen, dierlijke ontlasting, en meer. Ook zijn wij getraind in het verwijderen van gevaarlijke scherpe voorwerpen, en het verwijderen van onaangename geuren zoals lijkgeur. Wij begrijpen hoe infecties zich verspreiden, en hoe wij de gevaren hiervan kunnen verwijderen.

biohazard schoonmaak

Voorbeeld van wat wij tijdens de biohazard schoonmaak tegenkomen.

Gevaar voor de gezondheid

Er zijn vele soorten klussen die reguliere schoonmakers simpelweg niet willen doen – en met goede reden. Wij worden geconfronteerd met (zeer) gevaarlijke situaties, waarbij er een reële mogelijkheid op infectie of verwonding aanwezig is. Waar een normale schoonmaker misschien gebruik maakt van simpele rubberen handschoenen en een stofmasker, is onze uitrusting veel uitgebreider met zeer strenge richtlijnen voor gebruik.

LEES OOK: BLOED EN STOFFELIJK OVERSCHOT: KAN IK HET ZELF SCHOONMAKEN?

Complexe klussen

Een biohazard schoonmaak technicus kan vereist zijn in een diversiteit van omstandigheden, zoals bijvoorbeeld bij verzamelwoede of gewoon algemene rommel. Vaak is het zo dat tussen het reguliere afval (wat een normaal schoonmaakbedrijf ook kan afhandelen) er bepaalde gevaarlijke materialen liggen, zoals schimmel, dierlijke ontlasting, of iets extremers. Mocht een reguliere schoonmaker hierop stuiten tijdens het schoonmaken, dan worden wij vaak alsnog ingeschakeld.

Voorbeeld van een zware biohazard schoonmaak opdracht.

Wanneer biohazard schoonmaak

Als de vervuiling of rommel niet gevaarlijk of ongewoon is, hoeft er geen gespecialiseerd bedrijf ingeschakeld te worden. Ons uurtarief is significant hoger dan dat van een regulier schoonmaakbedrijf. Vanuit een financieel oogpunt is het dus verstandiger om een regulier schoonmaakbedrijf in te schakelen als er enkel behoefte is aan een goede boenbeurt zonder al te veel speciale wensen.

Zo nu en dan worden wij ook ingeschakeld voor ’normale’ schoonmaakwerkzaamheden, maar dat is eigenlijk enkel voor de klanten die persé ons willen inhuren en niemand anders. Prijs is dan ook geen punt van discussie. Wij zijn experts in het schoonmaken en reinigen van allerlei soorten ruimtes, en deze terug te brengen naar een staat die vaak nog beter was als het origineel. Uiteraard vragen wij daar ook een toepasselijke prijs voor.

(Like ons op Facebook en deel s.v.p. dit artikel via social media zodat je anderen hiermee kunt informeren.)

Over Schoonmaakbedrijf Frisse Kater

FRISSE KATER is opgericht in september 2014 en gespecialiseerd in het reinigen van extreme & uitzonderlijke situaties. Wij opereren landelijk en zijn 24/7, 365 dagen per jaar inzetbaar. De resultaten van ons werk zijn meer dan indrukwekkend. In tegenstelling tot andere reinigingsbedrijven houden wij ons (bijna) uitsluitend bezig met de reiniging van extreme & uitzonderlijke situaties. Hierin zijn wij beslist uniek in Nederland. Door deze specialisatie kunnen wij onze klanten compleet ontzorgen, en de persoonlijke aandacht geven die zij verdienen. Onze dienstverlening is altijd persoonlijk, met een ongeëvenaarde standaard van kwaliteit en service.

T: 085 06 08 777 E: info@frissekater.nl