Bijzondere schoonmaak

Frisse Kater B.V. | 10+ Jaar Ervaring | 085 06 08 777

Bijzondere schoonmaak is een term die binnen de wereld van extreme reiniging wordt gebruik voor het ontruimen en schoonmaken van extreem vervuilde woningen. Vaak is er ook sprake van grote hoeveelheden afval dat over de jaren heen is verzameld.

Hoewel bijzondere schoonmaak raakvlakken heeft met hoarding schoonmaak en de schoonmaak van vervuilde woningen, is het niet hetzelfde. Vervuilde woningen, zij het met of zonder hoarding problematiek, zijn vaak nog goed te herstellen. Er wordt tijdens de werkzaamheden daarom rekening gehouden met de bewoner en zijn of haar spullen. Voorwerpen worden zorgvuldig geselecteerd op bruikbaarheid. Het doel van de werkzaamheden is om orde te creëren en de bewoner een frisse start te geven.

Bij de bijzondere schoonmaak is dit compleet anders. De woning is dusdanig vervuild dat deze niet meer te redden valt. De vervuiling is dusdanig ernstig dat alles gestript moet worden, tot aan het kale beton. Pas nadat de woning compleet is leeggeruimd en gereinigd door een team van specialisten is deze weer geschikt voor bewoning.

bijzondere schoonmaak
Vervuilde woningen zullen sneller kakkerlakken aantrekken.

Extreme vervuiling

Gedurende de bijzondere schoonmaak is het de normaalste zaak van de wereld om menselijke of dierlijke ontlasting aan te treffen in grote hoeveelheden. Als ook schimmels, bloed, ongedierte en meer. Er moet altijd van het ergste uitgegaan worden. Wij beschermen ons hier dan ook adequaat tegen d.m.v. onze persoonlijke beschermingsmiddelen zoals wegwerp overalls, maskers en handschoenen.

Zaken die wij o.a. tegenkomen tijdens de bijzondere schoonmaak zijn:

– Excessieve hoeveelheden huishoudelijk afval en ander vuil dat zich heeft opgestapeld gedurende een periode van enkele / tientallen jaren.
– Huisdieren zoals honden, katten en vogels die overal vrijuit mogen urineren en hun behoefte doen zonder dat dit wordt opgeruimd.
– Enorme hoeveelheden vervuilde vaat die zich heeft opgestapeld in de wasbakken, badkuip, aanrechten, kastjes enzovoorts.
– Toiletten en wasbakken die verstopt zijn en tot de rand gevuld met ontlasting.
– Menselijke ontlasting verspreid door de gehele woning.
– Matrassen, bankstellen en andere voorwerpen verzadigd met urine, diarree of bloed.
– Lichtknoppen, muren en deuren besmeurd met voedsel, vuil, ontlasting en meer.

Bijzondere schoonmaak extreem vervuilde badkamer.

Bijzondere schoonmaak voorbeeld

Recent werden wij door een woningcorporatie verzocht een extreem vervuilde woning te ontruimen en schoon te maken. Er stonden renovatie werkzaamheden gepland. Toen de aannemer op de afgesproken dag en datum arriveerde weigerde hij de werkzaamheden uit te voeren. De vervuiling en geuroverlast was dusdanig ernstig dat er niet normaal in de woning gewerkt kon worden.

Wij werden met spoed verzocht de woning weer aantoonbaar te maken zodat de renovatiewerkzaamheden uitgevoerd konden worden. Bij binnenkomst werden we verwelkomd door honderden vliegen. In de woning hing een zeer penetrante lucht. Je kon onmogelijk in de woning verblijven zonder ademhalingsbescherming.

In de woning troffen wij meerdere emmers en bakken aan gevuld met ontlasting, urine en braaksel. Wanneer de ene emmer vol was, werd de volgende aangeschaft en gevuld door de bewoners; in totaal een gezin van zes personen.

Na het verwijderen van de emmers en bakken met vervuiling, en een lichte schoonmaakbeurt vertrokken wij. Meer mochten wij namelijk niet doen. Ons advies was wel om de gehele woning te laten ontruimen en schoonmaken. Hier kregen wij enkele dagen later dan ook opdracht voor.

De woning was dusdanig vervuild dat deze in zijn totaliteit gestript moest worden. Er was geen andere optie. De vloeren stonden scheef en bol van de excessieve hoeveelheden urine en waterschade. Onder de vloeren was er overal schimmelgroei en betonrot aanwezig. De deuren waren beschadigd en onherstelbaar vervuild. Meerdere ramen waren kapot geslagen. Uiteindelijk zijn alle vloeren en deuren verwijderd en vervangen. Hetzelfde gebeurde met de ramen en kozijnen.

De gehele inboedel was bedekt onder een laag vet, urine, ontlasting, bloed en schimmel. Het ongedierte krioelde door de woning. Ieder voorwerp dat wij optilden was bevuild. De gebruikte luiers en tampons lagen door de woning verspreid. Zelfs het kinderspeelgoed zat bedekt onder de poep en urine.

Wij hebben in totaal ruim 40 m3 aan afval weggegooid. De woning is kaal opgeleverd. Hierna heeft een scala aan vakmensen de woning wekenlang moeten renoveren. Alles werd opnieuw gestuct en geschilderd. Er kwamen nieuwe deuren, kozijnen en ramen in. Tevens werden badkamer, toilet en keuken compleet vernieuwd.

Bijzondere schoonmaak nodig voor een extreem vervuilde woning? Neem dan contact op met Frisse Kater BV. Wij zijn 24/7 inzetbaar en voeren werkzaamheden uit voor families, als woningbouwvereniging en andere partijen. Wij staan klaar om te helpen, wacht dus geen moment langer. Neem vrijblijvend contact met ons op via ons contactformulier, of mail / bel ons direct via info@frissekater.nl of 085 06 08 777.

(Like ons op Facebook en deel s.v.p. dit artikel via social media zodat je anderen hiermee kunt informeren.)

Over Frisse Kater B.V.

FRISSE KATER is opgericht in september 2014 en gespecialiseerd in het reinigen van extreme & uitzonderlijke situaties. Wij opereren landelijk en zijn 24/7, 365 dagen per jaar inzetbaar. De resultaten van ons werk zijn meer dan indrukwekkend. In tegenstelling tot andere reinigingsbedrijven houden wij ons (bijna) uitsluitend bezig met de reiniging van extreme & uitzonderlijke situaties. Hierin zijn wij beslist uniek in Nederland. Door deze specialisatie kunnen wij onze klanten compleet ontzorgen, en de persoonlijke aandacht geven die zij verdienen. Onze dienstverlening is altijd persoonlijk, met een ongeëvenaarde standaard van kwaliteit en service.

T: 085 06 08 777 E: info@frissekater.nl

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de maandelijkse e-mail nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste Frisse Kater nieuws.