Autoreiniging na Overlijden / Zelfmoord / Lijkvinding

24/7 Dienstverlening voor autoreiniging na overlijden – Landelijke dekking

Autoreiniging na Overlijden / Zelfmoord / Lijkvinding

Frisse Kater B.V. | 10+ Jaar Ervaring | 085 06 08 777

Er vinden in Nederland dagelijks sterfgevallen en traumatische incidenten plaats in auto’s. Deze incidenten leiden ertoe dat een auto besmet raakt met bloed, lichaamsvloeistoffen en andere biologische vervuilingen. Als gevolg hiervan ontstaat de behoefte aan professionele hulp met het schoonmaken en reinigen van gecontamineerde auto’s. Frisse Kater BV is gespecialiseerde in deze vorm van autoreiniging en kan u hierin totaal ontzorgen.

Situaties waarin professionele biohazard autoreiniging genoodzaakt is

Er zijn drie veelvoorkomende situaties m.b.t. auto’s waarin professionele biohazard reiniging noodzakelijk wordt.

1. Gewelddadige misdrijven
2. Zelfdodingen
3. Auto ongelukken

Gewelddadige misdrijven

Met regelmaat vinden er gewelddadige misdrijven plaats in auto’s. Dit betreft vaak moorden, verkrachtingen en andere seksuele misdrijven, en mishandelingen.

Een gewelddadig misdrijf resulteert meestal in de verontreiniging van de plaats delict met bloed, lichaamsvloeistoffen en andere biologische materie. Het is mogelijk dat deze biologische materie gevaarlijke pathogenen bevat. Om een voertuig weer naar veilige staat terug te brengen, moeten niet alleen de biologische materialen worden opgeruimd, maar moet het voertuig ook op passende wijze worden gereinigd om de gevaarlijke pathogenen te elimineren.

Naast het elimineren van gevaarlijke pathogenen, moet het uitvoeringsproces ook op veilige wijze plaatsvinden. Onze getrainde schoonmaaktechnici beschikken over de ervaring, persoonlijke beschermingsmiddelen, en benodigde middelen en materialen om de autoreiniging grondig en veilig uit te voeren.

Zelfdodingen

Zelfmoorden in auto’s komen vaker voor dan men denkt. Zelfmoorden in auto’s vinden meestal plaats op een van de volgende manieren: verstikking, chemisch, drugs, vuurwapen of steekwapen.

Verstikking

Wanneer mensen denken aan zelfmoord in de auto, is verstikking waarschijnlijk de doodsoorzaak die het eerst te binnen schiet. Gedurende dit proces wordt de auto meestal gestart in een gesloten garage, waarbij de uitlaatgassen uiteindelijk leiden tot verstikking. In andere gevallen rijdt de persoon naar een afgelegen locatie en sluit een slang aan van de uitlaatpijp naar de auto. Ook hierbij sterft de persoon door verstikking.

Het komt ook voor dat personen pas na enige tijd worden aangetroffen. Je hebt dan wat wij noemen een zelfmoord i.c.m. een onopgemerkt overlijden. Wanneer het een onopgemerkt overlijden betreft is er vaak ook (veel) vervuiling aanwezig dat is vrijgekomen tijdens het menselijk ontbindingsproces.

Chemisch

Een andere methode voor het plegen van zelfmoord in auto’s is de chemische dood. In dit soort situaties mengt een persoon verschillende huishoudelijke chemicaliën die resulteren in een dodelijk gas.

Een bijkomend effect van deze zelfmoordmethode is dat de auto vaak besmet raakt met potentieel gevaarlijke en zelfs dodelijke chemische stoffen. Vanwege de mogelijke unieke gevaren die dit soort situaties met zich meebrengen zijn er soms zeer drastische stappen benodigd om de auto weer naar een veilige staat terug te brengen.

Gelukkig komt deze manier van zelfdoding niet veelvuldig voor in Nederland.

Drugs

Een aanzienlijk percentage van de mensen die een overdosis drugs of medicijnen inneemt om zichzelf van het leven te beroven doet dit in de auto. Als het lichaam van de overledene tijdig wordt ontdekt, is er mogelijk geen behoefte aan specialistische reiniging. Indien het lichaam pas na enige tijd wordt ontdekt, is de kans groot dat er specialistische reiniging vereist zal zijn i.v.m. de lichaamsvloeistoffen die vrijkomen gedurende het menselijke ontbindingsproces.

Vuur- of steekwapen

Wanneer een zelfmoord plaatsvindt in een auto met behulp van een vuur- of steekwapen, zal het voertuig vervuild zijn met bloed, lichaamsvloeistoffen en andere biologische materie. Zelfmoord door middel van een vuur- of steekwapen kan leiden tot enorme hoeveelheden bloed in een voertuig.

Bloed en andere lichaamsvloeistoffen moeten altijd als mogelijk infectieus behandeld worden. Het is namelijk onbekend welke ziektes iemand met zich meedraagt. Bij contact met bloed bestaat er dan ook het risico op besmetting met o.a. HIV, Hepatitis B, Hepatitis C, en andere bloed overdraagbare ziekteverwekkers.

Professionele autoreiniging na Overlijden / Zelfmoord / Lijkvinding

Het schoonmaken en reinigen van auto’s met biologische vervuiling omvat in grote lijnen het volgende:

Stap 1: Verwijderen en elimineren van de fysieke besmetting. Bloed, lichaamsvloeistoffen en andere biologische vervuilingen moeten worden geïdentificeerd en verwijderd. Meestal is het hierbij ook benodigd om gedeeltes van het interieur te verwijderen omdat deze niet meer te herstellen zijn.

Stap 2: Desinfectie van het voertuig. Bloed en lichaamsvloeistoffen kunnen gevaarlijke ziekteverwekkers bevatten. De oppervlakken moeten na het schoonmaken grondig worden gedesinfecteerd.

Stap 3: Ontgeuren. Afhankelijk van de omstandigheden kan het ook noodzakelijk zijn om het voertuig te ontgeuren. Denk hierbij o.a. aan voertuigen waarbij personen meerdere dagen, weken of maanden in het voertuig hebben gelegen alvorens te worden gevonden.

Gezien de complexiteit van dergelijke opdrachten is professionele hulp ten zeerste aanbevolen. Dit soort type reinigingen moeten niet overgelaten worden aan reguliere autopoetsbedrijven. Zij kunnen niet hetzelfde niveau en kwaliteit van dienstverlening aanbieden als een gespecialiseerd trauma reinigingsbedrijf zoals Frisse Kater BV.

Laat ons u helpen

Het schoonmaken en reinigen van auto’s bevuild met bloed en andere lichaamsvloeistoffen is zwaar werk. Laat ons u helpen om uw auto op efficiënte en veilige wijze te herstellen. U bent bij ons altijd in goede handen. Wij zijn 24/7 inzetbaar en voeren werkzaamheden uit voor particulieren, als autobedrijven en andere partijen. Wij staan klaar om te helpen, wacht dus geen moment langer. Neem vrijblijvend contact met ons op via ons contactformulier, of mail / bel ons direct via info@frissekater.nl of 085 06 08 777.